Latvijas talantīgā tenisiste Aļona Ostapenko jaunākajā WTA vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, pakāpusies uz 186.vietu, kas ir viņas līdz šim labākais sasniegums karjerā.

Pagājušā gada Vimbldonas čempionāta junioru turnīra uzvarētāja kopš pērnā septembra vidus savu karjeras rekordu WTA rangā labojusi jau 15 reizes, vienlaikus kļūstot arī par valsts pirmo raketi.

Pēdējās nedēļas Ostapenko bijušas ļoti sekmīgas, turklāt iepriekšējā nedēļā viņa pirmo reizi karjerā triumfēja ITF 50 000 sērijas turnīrā, paveicot to sacensībās Sanktpēterburgā.

Vēl pirms nedēļas Ostapenko WTA rangā atradās 239.vietā, bet nu pirmo reizi karjerā ielauzusies pasaules labāko spēlētāju divsimtniekā.

Tikmēr iepriekšējā valsts pirmā rakete Diāna Marcinkēviča zaudējusi septiņas pozīcijas un nu atrodama 271.vietā, bet viņas karjeras rekords vienspēļu rangā ir 196.vieta, kas tika sasniegta pagājušā gada aprīlī.

Kādreizējā valsts labākā tenisiste Anastasija Sevastova tikmēr saglabājusi pirms nedēļas ieņemto 682.vietu. Viņa janvārī pēc ilgas pauzes atgriezās sacensību apritē, bet kopš tā laika pamanījusies izcīnīt jau 16 uzvaras pēc kārtas.

Savukārt Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja pusmāsa Laura Gulbe rangā noslīdējusi par divām vietām uz 905.pozīciju. Tikmēr 1123.vietā atrodas Anastasija Homutova, atkāpjoties par vienu pozīciju.

Pirmo vietu pasaules rangā jau ilgstoši ieņem amerikāniete Serēna Viljamsa, kura ir gados vecākā ranga pirmā rakete tā vēsturē un janvāra pēdējā dienā kļuva par Austrālijas turnīra uzvarētāju, bet otrā ir Marija Šarapova no Krievijas, kura bija amerikānietes pretiniece sacensību finālā.

Ranga trešo vietu saglabājusi rumāniete Simona Halepa, apsteidzot čehieti Petru Kvitovu. Piektā tikmēr ir dāniete Karolīne Vozņacki, savukārt Ana Ivanoviča no Serbijas ir sestā, bet Eižēnija Bušāra no Kanādas joprojām ir septītā. Poliete Agņeška Radvaņska atrodas astotajā pozīcijā, krieviete Jekaterina Makarova ir devītā, bet pirmo desmitnieku noslēdz vāciete Andrea Petkoviča.

Pagājušajā nedēļā šveiciete Tīmea Bačinski tika kronēta par WTA "International" sērijas turnīra uzvarētāju, tādējādi izcīnot pirmo trofeju kopš 2009.gada. Savukārt Dohas WTA "Premier" sērijas sacensībās triumfēja čehiete Lūsija Safāržova.

Dubultspēļu rangā Marcinkēviča atkāpusies par septiņām vietām uz 193.pozīciju, bet Ostapenko pacēlusies par 15 vietām un tagad atrodas 281.pozīcijā. Vēl Līga Dekmeijere atguvusi vienu vietu un tagad ieņem 388.vietu, bet Sevastova zaudējusi trīs vietas un rangā ieņem 805.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!