Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas labākā tenisiste Jeļena Ostapenko piektdien, 20. janvārī, Melburnā pirmo reizi karjerā sasniedza sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra – Austrālijas atklātā čempionāta – ceturto kārtu.

Trešās kārtas mačā Ostapenko, kura "Australian Open" izlikta ar 17. numuru, viegli ar 6-3, 6-0 pieveica ukrainieti Katerinu Baindlu. Uzvaru Latvijas tenisiste guva 67 minūšu laikā.

Ostapenko jau pirmajā geimā zaudēja savu servi, bet tad uzvarēja četrus geimus pēc kārtas, panākot 4-1. Breika pārsvaru Ostapenko nosargāja un uzvarēja pirmo setu ar 6-3. Otrajā setā Ostapenko ātri izvirzījās vadībā ar diviem breikiem 4-0, vēlāk svinot panākumu visā mačā ar 6-3, 6-2.

Tagad nākamajā kārtā Ostapenko tiksies ar amerikāņu jauno zvaigzni, 18 gadus veco Koko Gofu, kas turnīrā izlikta ar septīto numuru. "Australian Open" trešajā kārtā Gofa arī viegli ar 6-3, 6-2 pieveica savu tautieti Bernardu Peru.

Ostapenko līdz šim trīs reizes bija sasniegusi "Australian Open" trešo kārtu, pēdējo reizi to paveicot pirms gada.

2017. gadā Ostapenko sensacionāli triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, tajā pašā gadā tiekot arī līdz ceturtdaļfinālam Vimbldonā. Prestižajā Vimbldonas čempionātā 2018. gadā Ostapenko sasniedza arī pusfinālu, bet "Australian Open" un ASV atklātajā čempionātā jeb "US Open" viņa līdz šim gadam ne reizi nebija tikusi tālāk par trešo kārtu.

Pēc iekļūšana "Australian Open" ceturtajā kārtā jeb astotdaļfinālā Ostapenko WTA rangā pakāpsies pa vairākām pozīcijām, bet, uzvarot arī nākamajā kārtā, būs uz TOP 10 sliekšņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!