Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas pirmā rakete Jeļena Ostapenko Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) pasaules rangā šonedēļ pozīciju nav mainījusi un saglabā 22.vietu.

Ostapenko šonedēļ paredzēts piedalīties WTA turnīrā Štutgartē.

Tikmēr Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja pakāpusies par 11 vietām un ieņem 213.pozīciju.

Daniela Vismane piedzīvojusi trīs pozīciju kritumu un ieņem 302.vietu, Diāna Marcinkēviča pakāpusies par divām vietām augšup un ieņem 393.pozīciju, bet Kamilla Bartone zaudējusi divas pozīcijas un atrodas 663.vietā. Anna Ozerova arī šonedēļ ir 968.vietā, bet Margarita Ignatjeva noslīdējusi piecas vietas zemāk un ieņem 1193.pozīciju.

WTA ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas un pirmā joprojām ir poliete Iga Švjonteka, kurai seko neitrālā tenisiste Arina Sabaļenka un ASV tenisiste Džesika Pegula. Tunisiete Onsa Žabēra ir ceturtā, Francijas sportiste Karolīne Garsija saglabā piekto pozīciju, sestajā vietā joprojām ir Korija Gofa no ASV, septītajā - Jeļena Ribakina no Kazahstānas, astotajā - neitrālā tenisiste Darja Kasatkina, devītajā - grieķiete Marija Sakari, bet desmitnieku noslēdz čehiete Petra Kvitova.

Arī dubultspēlēs Ostapenko saglabājusi savu pozīciju un ir desmitā, Vismane atkāpusies par vienu vietu (243.), bet Marcinkēviča kāpusi augšup par divām vietām (257.). Semeņistaja savu pozīciju uzlabojusi par vienu vietu (262.). Bartone (690.) ir vienu vietu zemāk, Patrīcija Špaka un Elza Tomase (abām - dalīta 912.) - pakāpušās par divām vietām, bet Denīza Marcinkēviča veikusi sešu vietu kāpumu uz 934.pozīciju. Ignatjeva (1153.) zaudējusi divas vietas, bet Ozerova (1385.) ir septiņas vietas zemāk.

Tikmēr vīriešu rangā Ernests Gulbis jaunajā Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā atguvis vēl četras pozīcijas un ieņem 359.vietu.

Latvijas otrā rakete Roberts Štrombahs tikmēr atkāpies par vienu vietu un šonedēļ ieņem 451.pozīciju, Kārlis Ozoliņš (dalīta 1234.) ir par vienu vietu zemāk nekā iepriekš, bet Mārtiņš Rocēns zaudējis septiņas vietas un ieņem dalītu 1867.pozīciju.

Pirmo pozīciju saglabā serbs Novaks Džokovičs, otro - spānis Karloss Alkarass, bet no ceturtās uz trešo vietu pakāpies norvēģis Kaspers Rūds. Par vienu pozīciju augstāk nekā nedēļu iepriekš ir arī ceturtajā vietā esošais neitrālais tenisists Daņiils Medvedevs, kamēr divas vietas zaudējis un piektajā pozīcijā atrodas grieķis Stefans Cicips. Sestais joprojām ir neitrālais tenisists Andrejs Rubļovs, bet no devītās vietas uz septīto pakāpies dānis Holgers Rūne. Itālis Janiks Siners joprojām ieņem astoto vietu, no septītās uz devīto pozīciju noslīdējis kanādietis Fēliks Ožē-Aljasims, bet labāko desmitnieku tāpat kā pirms nedēļas noslēdz amerikānis Teilors Frics.

Latvijas pirmais numurs dubultspēļu rangā Miķelis Lībietis veicis 19 vietu kāpumu un tagad ieņem 262.pozīciju, vienu vietu augstāk ir arī Štrombahs (620.), par vienu vietu zemāk ir Ozoliņš (1212.), bet Rocēns zaudējis astoņas vietas un ieņem 1564.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!