Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko pēc sarežģītā mača pret pasaules ranga septītā simta tenisisti Džonu Bojonu taisnojās taisnojās, ka neesot demonstrējusi savu labāko sniegumu un nākamajā mačā vajadzētu būt labāk.

Jau ziņots, ka WTA ranga 19. vietas īpašniece Ostapenko otrdien Seulas "WTA 250" sērijas turnīra pirmajā kārtā ar 6-4, 3-6, 7-6 (7:2) negaidīti grūtā cīņā pārspēja Dienvidkorejas tenisisti Džonu Bojonu (WTA 688.).

"Šodien neparādīju savu labāko sniegumu, mačs bija kā amerikāņu kalniņi," pēcspēles preses konferencē teica Ostapenko, kuras teikto citē portāls "www.tennis.co.kr". "Kaut arī mana pretiniece ir gados jauna, viņa aizvadīja labu spēli. Līdz ar to punktus gūt nebija viegli. Bojonas spēlē nebija izteiktu trūkumu."

Latvijas tenisistes veiksmīgas pirmās serves procents pirmajā setā bija vien 27%, par ko izbrīnu pēc mača pauda arī viņa.

"Servi parasti trenēju iekštelpu kortos, bet, ierodoties Dienvidkorejā, esmu trenējusies tikai ārā. Domāju, tas ir tādēļ," akcentēja Ostapenko. "Lai pielāgotos, būs nepieciešams ilgāks laiks, taču esmu šeit spēlējusi bieži, tāpēc ceru, ka nākamajā mačā viss būs kārtībā."

Ostapenko arī pauda cerību, ka nākamajos mačos saņems lielu atbalstu no vietējiem Dienvidkorejas līdzjutējiem. "Šodien spēlēju pret korejiešu spēlētāju, un viņai bija liels atbalsts. Ceru, ka tādu iegūšu nākamajos mačos, jo tas man palīdz justies komfortabli."

Ostapenko otrajā kārtā spēkosies ar Anastasiju Gasanovu (WTA 141.)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!