Foto: EPA/Scanpix/LETA

Par Latvijas tenisistes Jeļenas Ostapenko pretinieci "Australian Open" trešajā kārtā trešdien kļuva viena no turnīra favorītēm Barbora Krejčīkova no Čehijas.

Ar ceturto numuru izliktā Krejčīkova otrās kārtas mačā stundā un 17 minūtēs ar rezultātu 6-2, 6-3 pārspēja Ķīnas tenisisti Vanu Sjijui (WTA 139.), kura turnīrā startēja ar speciālo ielūgumu.

Krejčīkova abos setos ātri izvirzījās vadībā ar breika pārsvaru un nedeva Sjijui iespējas atspēlēties. Viena no turnīra favorītēm ar drošu uzvaru sasniedza maču pret Ostapenko.

Ostapenko un Krejčīkova līdz šim savā starpā WTA tūrē vienspēlēs spēkojušās trīs reizes, divas uzvaras izcīnot tenisistei no Latvijas. Ostapenko abas uzvaras izcīnīja 2015. gadā, bet 2021. gadā Dubaijas turnīrā pārliecinošu uzvaru guva Krejčīkova (6-3, 6-1).

Jau vēstīts, ka Ostapenko otrās kārtas spēlē ar 4-6, 6-2, 6-4 pieveica amerikānieti Alisoni Riski. Ostapenko līdz šim divas reizes - 2017. un 2018. gadā - spēlējusi "Australian Open" trešajā kārtā, kas ir viņas labākais sasniegums sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!