Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pēc ASV atklātā tenisa čempionāta pirmās kārtas pārvarēšanas bija priecīga par uzvaru un par iespēju uzspēlēt Artūra Eša vārdā nosauktajā centrālajā kortā.

Jau vēstīts, ka Ostapenko lietus ietekmētajā "US Open" pirmās kārtas spēlē bija pārāka par spānieti Laru Arruavarrenu ar rezultātu 6-2, 1-6, 6-1. Trešajā setā spēle 17. kortā uz vairākām stundām tika pārtraukta, bet tad organizatori negaidīti paziņoja, ka Ostapenko un Arruavarrenas spēle tiks noslēgta centrālajā kortā, kam ir jumts. Pēc spēles atsākšanās Ostapenko dažu minūšu laikā noslēdza maču.

"Bija smagi. Pirmo setu es aizvadīju ļoti labi, bet otrajā es nedaudz spēru soli atpakaļ. Viņa spēlēja labi. Tad mums bija jāgaida vairākas stundas, lai uzzinātu, vai varēsim spēlēt vai nē," pēcspēles preses konferencē teica Ostapenko.

"Tad Rafa [Rafaels Nadals] pabeidza cīņu, un mēs varējām iet kortā un spēlēt. Esmu ļoti priecīga, ka man bija iespēja uzspēlēt lielā kortā," turpināja Latvijas tenisiste. "Centrālajā kortā man bija priekšrocības, jo zem jumta korts ir nedaudz ātrāks."

Otrajā kārtā šī pāra uzvarētāja tiksies ar rumānieti Soranu Kirstju, kura pasaules rangā ierindojas 54.vietā. Viņa pirmās kārtas spēlē ar 6-1, 6-3 pieveica Nīderlandes tenisisti Lesliju Kerkovi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!