Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko svētdien Romas "WTA 1000" sērijas turnīrā sasniedza ceturto kārtu.

Ostapenko, kura turnīrā izsēta ar 20.numuru un arī WTA rangā ieņem 20.vietu, trešās kārtas mačā ar 7-6 (7:2), 6-0 pārspēja čehieti Barboru Krejčīkovu (WTA 13.), kurai turnīrā bija desmitais numurs.

Pēc uzvarēta pirmā geima Latvijas tenisiste nonāca iedzinējos ar 1-5, taču seta turpinājumā atspēlējās un taibreikā, zaudējot pirmajās divās izspēlēs, spēja uzvarēt septiņās nākamajās, tiekot pie panākuma pirmajā setā.

Savukārt otrajā setā Ostapenko spēlēja pārliecinoši un uzvarēja, nezaudējot nevienā geimā.

Astotdaļfinālā, par kuru Latvijas tenisiste nopelnījusi 120 WTA ranga punktus, viņa tiksies ar planētas devīto raketi, neitrālo sportisti Darju Kasatkinu.

Gan Latvijas, gan Čehijas tenisiste no pirmās kārtas bija brīvas, otrajā Ostapenko ar 6-3, 3-6, 6-2 pieveica rumānieti Soranu Kirsteu (WTA 34.), kamēr čehiete ar 6-2, 4-1 pārspēja Danku Koviniču (WTA 69.), kura otrajā setā izstājās.

No piecām savstarpējām spēlēm Ostapenko uzvarējusi trijās, tajā skaitā pērn Dohas turnīra astotdaļfinālā. Abas ir "French Open" čempiones, Ostapenko to paveicot 2017.gadā, bet Krejčīkovai - aizpērn.

Latvijas tenisiste sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā Austrālijā sasniedza ceturtdaļfinālu, taču nākamajos turnīros vienspēlē tālāk par trešo spēli nav izdevies tikt. Krejčīkovai veiksmīgākais sezonas nogriezni bija februārī, kad viņa uzvarēja Dubaijas "WTA 1000" turnīrā, finālā pārspējot planētas pirmo raketi Igu Švjonteku, un izcīnīja savu sesto WTA titulu.

Duetā ar Kateržinu Sinjakovu Krejčīkova šogad izcīnīja savu karjerā septīto "Grand Slam" dubultspēļu titulu.

Ostapenko šīs sezonas uzvaru un zaudējumu bilance ir 15-10, bet viņas pretiniecei - 20-9.

Ostapenko kopā ar savu pastāvīgo pārinieci ukrainieti Ļudmilu Kičenoku šajā turnīrā piedalās arī dubultspēlēs.

Turnīrs Romā uz māla seguma norisināsies līdz 20.maijam un daudzām tenisistēm tās ir pēdējās sacensības pirms Francijas atklātā čempionāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!