Foto: AFP/Scanpix/LETA

Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) pasaules rangā Latvijas vadošās spēlētājas Jeļena Ostapenko saglabāja 25.pozīciju, bet par 14 vietām zemāk ir Anastasija Sevastova, kura gan paziņojusi par pauzi sportā.

Ostapenko saglabāja 25.vietu, kuru ieņēma pagājušajā nedēļā, bet par 14 pozīcijām zemāk ir atkāpusies Sevastova un ierindojas 79.vietā.

Daniela Vismane rangā atkāpusies par trīs pozīcijām zemāk un šajā nedēļā ir 278.pozīcijā, Diāna Marcinkēviča arī noslīdējusi par trīs vietām zemāk (286.), savukārt par vienu vietu augstāk pakāpās Kamilla Bartone (394.), divas vietas zemāk ir Darja Semeņistaja (549.). Iepriekš ieņemto vietu saglabā Sabīne Rutlauka (945.), vēl par vienu pozīciju augstāk pakāpusies Anna Ozerova (979.). Tikmēr Margarita Ignatjeva saglabāja pagājušajā nedēļā ieņemto pozīciju (1099.), par vienu vietu augstāk ir Patrīcija Špaka (1125.), bet Līga Dekmeijere pakāpusies par vēl divām pozīcijām augstāk (1341.).

Daniele Kolinsa no ASV, kura pagājušajā nedēļa pirmo reizi karjerā bija labāko desmitniekā, atkāpās par vienu pozīciju zemāk un atrodas 11.vietā.

WTA ranga līderes godu saglabā Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāja Ešlija Bārtija, kurai seko baltkrieviete Arina Sabaļenka un čehiete Barbora Krejčikova. Par vienu vietu augstāk pakāpusies čehiete Karolīna Plīškova, ieņemot ceturto vietu, viņai seko spānietes Paula Badosa un Garvinje Mugurusa un grieķiete Marija Sakari. Astoto vietu ieņem Iga Švjonteka no Polijas, kura atkāpusies par četrām pozīcijām, bet igauniete Anete Kontaveita saglabāja savu devīto pozīciju rangā.

Dubultspēļu rangā Ostapenko pakāpusies par vienu vietu augstāk un ieņem 22.vietu, Marcinkēviča, kura atkāpusies par vienu pozīciju zemāk, ir 234.vietā. Vismane savu pozīciju nemainīja (262.), kamēr par vienu vietu zemāk noslīdēja Bartone (420.). Trīs pozīciju kriums Semiņistajai (751.), Špaka nav mainījusi savu pozīciju un ir 1058.vietā, tāpat 1104.pozīciju saglabāja Ignatjeva. Tikmēr Sevastova noslīdējusi vēl par piecām pozīcijām zemāk un tagad ir vien 1365.vietā, arī Dekmeijere zaudējusi tikpat pozīcijas (1369.), bet Rutlauka noslīdējusi par četrām pozīcijām zemāk (1732.).

Latvijas tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā pakāpies par četrām pozīcijām un tagad ieņem 261.vietu.

ATP ranga līderis joprojām ir serbs Novaks Džokovičs, viņam seko krievs Daņiils Medvedevs, bet trešais ir vācietis Aleksandrs Zverevs.

Ceturtais joprojām rangā ir grieķis Stefans Cicips, piektajā vietā ir "Grand Slam" rekordists spānis Rafaels Nadals, sestajā pozīcijā ir itālietis Mateo Berretīni, kuram seko krievs Andrejs Rubļovs un norvēģis Kaspers Rūds. Devītajā vietā atrodas kanādietis Fēlikss Ožē-Aljasims, bet pirmo desmitnieku noslēdz Janiks Siners no Itālijas.

Mārtiņš Podžus rangā pakāpies par divām vietām uz 612.pozīciju, savu pozīciju par 15 vietām uzlabojis Roberts Štrombahs (751.), par divām vietām uz leju noslīdējis Kārlis Ozoliņš (1045.), vietu nav mainījis Artūrs Lazdiņš (dalīta 1633.vieta), bet četras vietas augstāk nekā iepriekšējā rangā ir Jānis Podžus (dalīta 1993.), tikmēr Mārtiņš Rocēns uzlabojis savu pozīciju par divām vietām (dalīta 2070.).

Dubultspēļu rangā M.Podžus noslīdējis par divām pozīcijām uz 532.vietu, par četrām vietām savu pozīciju uzlaboja Štrombahs (606.), bet Gulbim astoņu vietu kritums uz 796.pozīciju. Ozoliņš atkāpies uz 970.pozīcijā, J.Podžus noslīdējis par divām vietām (1334.), bet Lazdiņš zaudējis četras pozīcijas (1422.). Tikmēr Rocēns rangā pakāpies par trīs vietām (1667.), bet Daniels Linkuns-Morozovs zaudējis piecas pozīcijas un noslīdējis uz dalītu 1901.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!