Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) pasaules rangā Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko saglabājusi 11. pozīciju.

Aizvadītajā nedēļā Ostapenko turnīros nepiedalījās un viņa laukumā nav devusies vairāk kā divas nedēļas, savā līdz šim pēdējā mačā piedzīvojot zaudējumu Maiami "WTA 1000" turnīra pirmajā spēlē. Šonedēļ viņa kopā ar Danielu Vismani, Diānu Marcinkēviču un Darju Semeņistaju Vankūverā cīnīsies Billijas Džīnas Kingas kausa duelī ar Kanādu.

Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova, kura nolēmusi ieturēt pauzi profesionālajā tenisā, zaudējusi piecas vietas un ir 119. pozīcijā.

Vismane rangā atkāpusies par trīs vietām un šajā nedēļā ir 267. pozīcijā, bet par vienu vietu pakāpušās Marcinkēviča (281.), Kamilla Bartone (377.) un Semeņistaja (389.). Vēl Anna Ozerova pakāpusies par četrām vietām (966.), trīs pozīcijas atguvusi Patrīcija Špaka (1115.), Margarita Ignatjeva pakāpusies par četrām vietām (1186.), bet Līga Dekmeijere – par vienu pozīciju (1326.).

WTA ranga līderes godā otro nedēļu pēc kārtas ir poliete Iga Švjonteka, viņai seko čehiete Barbora Krejčikova, trešo vietu ieņem spāniete Paula Badosa, uz ceturto pakāpusies baltkrieviete Arina Sabaļenka, bet piektā tagad ir grieķiete Marija Sakari. Sestā arī šonedēļ ir igauniete Anete Kontaveita, septīto vietu ieņem čehiete Karolīna Plīškova, astotā ir amerikāniete Deniela Kolinsa, uz devīto pakāpusies tunisiete Onsa Žabēra, bet desmitā tagad ir spāniete Garvinje Mugurusa.

Dubultspēļu rangā Ostapenko saglabā 28. vietu, bet Marcinkēviča pakāpusies par vienu pozīciju un ieņem 228., tāpat vietu ieguvusi Vismane (230.), kamēr savu pozīciju nemaina Bartone (355.). Semiņistaja pakāpusies par vienu vietu (504.), Špaka – par sešām (1053.), Dekmeijere par vienu (1077.), kamēr Ignatjeva rangā nav piedzīvojusi izmaiņas (1111.). Vēl Sevastova atguvusi divas vietas (1384.), kamēr savas pozīcijas nemaina Ozerova (1476.) un Sabīne Rutlauka (1726.).

Savukārt Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis pirmdien publicētajā ATP rangā zaudējis vēl četras pozīcijas un ieņem 349. vietu. Gulbis aizpagājušajā nedēļā nepārvarēja Sanremo "Challenger" turnīra kvalifikāciju.

Latvijas otrā rakete Roberts Štrombahs zaudējis 15 vietas (787.), Mārtiņš Podžus atguvis četras pozīcijas (810.), kamēr Kārlis Ozoliņš savu vietu nemaina (1402.). Vēl par vienu vietu pacēlies Artūrs Lazdiņš (dalīta 1623.vieta), bet par deviņām – Jānis Podžus (dalīta 1961.) un Mārtiņš Rocēns (dalīta 2036.).

ATP ranga pirmajā desmitniekā izmaiņu nav – līderpozīcijas saglabājis serbs Novaks Džokovičs, otro vietu krievs Daņiils Medvedevs, bet trešais ir Vācijas sportists Aleksandrs Zverevs, ceturto vietu ieņem spānis Rafaels Nadals, kuram seko grieķis Stefans Cicips. Tālāk ir itālis Mateo Berretīni, aiz viņa ir norvēģis Kaspers Rūds, astoto vietu ieņem krievs Andrejs Rubļovs, devītais ir kanādietis Fēlikss Ožē-Aljasims, bet pirmo desmitnieku noslēdz britu tenisists Kemerons Norijs.

Dubultspēļu rangā M.Podžus noslīdējis par trīs pozīcijām uz 627.vietu, deviņas vietas zaudējis Štrombahs (635.), desmit – Gulbis (771.), bet divas – Ozoliņš (933.). Pārējiem Latvijas tenisistiem nelieli kāpumi – J.Podžum par trīs vietām (1284.), Lazdiņam par trīs (1372.), Rocēnam par astoņām (1615.), bet Danielam Linkunam-Morozovam – par piecām vietām (dalīta 2151).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!