Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko Dubaijas "WTA 500" sērijas turnīra pusfinālā ar rezultātu 2-6, 7-6 (7:0), 6-0 pārspēja Rumānijas tenisisti Simonu Halepu, sasniedzot finālu.

Ostapenko un Halepas trešā savstarpējā spēle ilga stundu un 36 minūtes, un Latvijas tenisiste izcīnīja otro uzvaru pār rumānieti. Ostapenko WTA rangā šobrīd ieņem 21. vietu, bet Halepa atrodas divas pozīcijas zemāk.

Ostapenko finālā tiksies ar Krievijas tenisisti Veroniku Kudermetovu (WTA 31.), kura finālā iekļuva bez cīņas. Markēta Vondrousova no Čehijas traumas dēļ atsauca savu dalību no pusfināla spēles.

Mača sākumā abas tenisistes veiksmīgi nospēlēja pie savām servēm, bet tad Halepai pirmā seta izskaņa izdevās lieliska. Viņa divreiz lauza Ostapenko servi un 27. minūšu laikā uzvarēja pirmo setu. Latvijas tenisiste otro setu iesāka apņēmīgāk, viņa izvirzījās vadībā ar 3-0, tomēr Halepa nepalika atbildi parādā. Viņa atspēlēja breiku un cīņa turpinājās līdz taibreikam, kurā pilnībā tika mainīta spēles gaita.

Taibreikā Ostapenko Halepu atstāja "sausā", un Latvijas tenisiste turpināja dominēt arī trešajā setā. Halepai vairs nebija atbildes uz Ostapenko uzbrukumiem. Pie rezultāta 5-0 Ostapenko servēja par uzvaru mačā, taču dubultkļūdas deva Halepai breika iespējas. Ostapenko tomēr saglabāja vēsu prātu un atspēlēja zaudētos punktus, līdz ar otro iespēju noslēdza spēli.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!