Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko ceturtdien Sanktpēterburgas "WTA 500" sērijas turnīra otrajā kārtā sagrāva Vācijas tenisisti Andreu Petkoviču, otro reizi šo sacensību vēsturē iekļūstot trešajā kārtā.

Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 25.vietu un turnīrā izsēta ar septīto numuru, apspēlēja Petkoviču (WTA 65.) ar 6-1, 6-2.

Pirmajā setā vienīgo reizi ar savu servi Petkoviča uzvarēja otrajā geimā, panākot 1-1.

Otrajā setā pirmajā un piektajā geimā Ostapenko ieguva divas pēc kārtas breikbumbas, abas reizes izmantojot otro - 4-1.

Garākais geims mačā ar 14 izspēlēm bija sestais, kurā Vācijas tenisiste neizmantoja trīs breikbumbas pēc kārtas, geimu uzvarot Ostapenko - 5-1. Nākamo geimu izdevās uzvarēt Vācijas tenisistei, bet astotajā geimā ar pirmo mačbumbu Ostapenko svinēja uzvaru, setu uzvarot ar 6-2.

Ostapenko šajā spēlē izpildīja četras netveramas serves, kamēr pretiniece tikai vienu. Latvijas tenisiste 40 reizes noslēdza kombinācijas ar punktus dodošiem sitieniem, kamēr pretiniece tikai 16. Viņai bija 24 nepiespiestās kļūdas pret Petkovičas 20.

Ostapenko punktā pārvērta četras no septiņām breikbumbām, kamēr pretiniece nespēja izmantot nevienu no piecām.

Latvijas tenisa pirmā rakete spēlē uzvarēja 58 izspēles pret Petkovičas 34.

"Pirmo setu aizvadīju labi, otrajā panācu 4-1, un arī šis sets varēja beigties ar 6-1," pēc spēles kortā savu uzvaru komentēja Latvijas tenisiste. "Tomēr visu maču spēlēt vienādi labi ir grūti, jo mans spēles stils ir agresīvs."

"Otrā seta sestajā geimā no 0:40 uzvarēju. Tā bija lieliska iespēja pretiniecei pagarināt spēli. Domāju, ka tas bija izšķirošais geims mačā," garāko geimu spēlē komentēja tenisiste.

Uzvarētāja ceturtdaļfinālā tiksies ar Baltkrievijas tenisisti Aleksandru Sasnoviču (WTA 71.) kura ceturtdien ar 6-2, 6-3 pārspēja rumānieti Žaklini Kristianu (WTA 58.).

Ostapenko jau nopelnījusi 100 pasaules ranga punktus.

Abas tenisistes iepriekš savā starpā bija tikušās četrreiz, katrai svinot pa diviem panākumiem. Pirmajās divās reizēs - 2016.gada Dohas turnīra pusfinālā un 2018.gada ASV atklātā čempionāta pirmajā kārtā - pārāka bija Latvijas tenisiste, bet 2019.gada Federāciju kausa spēlē un 2021.gada Maskavas sacensību 1/16 finālā pārāka bija Vācijas tenisiste.

Pirmajā kārtā Latvijas pirmā rakete uzvarēja Ķīnas tenisisti Sjiņjui Vanu (WTA 86.) ar 6-1, 6-4, bet Petkoviča ar 7-6 (7:5), 6-2 - zviedrieti Rebeku Petešoni (WTA 74.).

Ostapenko sezonu sāka "WTA 500" turnīrā Sidnejā, kur pirmajā kārtā atzina pasaules ranga pirmā desmitnieka spēlētājas spānietes Paulas Badosas pārākumu. Pēc tam Austrālijas atklātajā čempionātā viņa tika līdz trešajai kārtai, kur piekāpās pasaules ranga ceturtajam numuram čehietei Barborai Krejčīkovai.

Tikmēr Vācijas tenisiste sezonu sāka vienās no divām paralēli notiekošajām Melburnas "WTA 250" sērijas sacensībām, kur pārvarēja divas pirmās kārtas, bet ceturtdaļfinālā piekāpās sacensību pirmajai raketei japānietei Naomi Osakai. Austrālijas atklātajās meistarsacīkstēs Petkoviča pirmajā kārtā ar 2-6, 0-6 piekāpās Krejčīkovai.

Ostapenko Sanktpēterburgas turnīrā spēlē septīto reizi karjerā, 2018.gadā aizkļūstot līdz trešajai kārtai. Petkoviča Sanktpēterburgā spēlējusi trīs reizes, taču ir izcīnījusi vairāk nekā divreiz vairāk uzvaru par Ostapenko šajās sacensībās - septiņas. Tiesa, sešas no tām svinētas kvalifikācijā, kur Vācijas tenisiste spēlējusi visās trīs iepriekšējās sacensībās. Vienīgā uzvara pamatturnīrā izcīnīta 2017.gadā.

Ostapenko karjerā izcīnījusi četrus WTA titulus, kamēr viņas pretiniecei var lepoties ar septiņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!