Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas sieviešu tenisa zvaigzne Jeļena Ostapenko ceturtdien sasniedza prestižā Romas WTA "Premier" sērijas turnīra dubultspēļu ceturtdaļfinālu.

Sacensību otrajā kārtā ar pārinieci Soranu Kirstju no Rumānijas ar 6-3, 6-3 pārspēja krievieti Svetlanu Kuzņecovu un Karolīnu Plīškovu no Krievijas.

Šāds panākums Latvijas un Rumānijas duetam ļāvis tikt pie 190 WTA dubultspēļu ranga punktiem.

Pirmais sets starp abiem duetiem iesākās ļoti līdzvērtīgi, tomēr sestajā geimā Ostapenko/Kirstja ieguva vienu breiku, kas tā arī palika vienīgais šajā setā, viņām tajā uzvarot ar 6-3.

Otrajā setā Latvijas un Rumānijas pāris pretinieču servi lauza divas reizes pēc kārtas, kas viņām pie rezultāta 5-2 ļāva servēt par uzvaru šajā cīņā. Pazīstamās Kuzņecova/Plīškova gan breiku atspēlēja, tomēr nākamajā geimā Ostapenko/Kirstja atbildēja ar to pašu, svinot uzvaru šajā duelī.

Nākamajā kārtā, kas būs ceturtdaļfināls, Ostapenko/Kirstja tiksies ar sacensību trešo numuru, ungārieti Tīmeu Babošu un Kristīnu Mladenoviču no Francijas, kuras janvārī kopā triumfēja Austrālijas atklātā čempionāta dubultspēlēs.

Ostapenko/Kirstja dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā ar 7-6 (7:4), 6-3 uzvarēja citu Latvijas tenisisti Anastasiju Sevastovu un ukrainieti Magdalēnu Ribārikovu.

Pirms tam ceturtdien Ostapenko sasniedza Romas turnīra vienspēļu ceturtdaļfinālu, jo trešajā kārtā ar 2-6, 6-3, 6-4 pārspēja Lielbritānijas tenisisti Džoannu Kontu.

Ostapenko ceturtdaļfinālā tiksies ar slaveno krievieti Mariju Šarapovu vai Darju Gavrilovu no Austrālijas.

Savukārt Latvijas otrā rakete Sevastova dienas noslēdzošajā mačā uz centrālā korta spēkosies ar planētas otro raketi Karolīni Vozņacki, šai spēlei sākoties ne ātrāk par plkst.22 pēc Latvijas laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!