Foto: Imago/Scanpix/LETA
Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko ceturtdien sasniedza Dubaijas "WTA 500" sērijas turnīra pusfinālu, aizraujošā cīņā ar rezultātu 5-7, 7-5, 7-6 (11:9) pārspējot Petru Kvitovu no Čehijas.

Ostapenko un Kvitova kortā spēkojās divas stundas un 39 minūtes. Abām tenisistēm šī bija astotā savstarpējā spēle, un tagad viņas uzvaras dala uz pusēm. Ostapenko šobrīd WTA rangā ierindojas 21. vietā, bet Kvitova atrodas četras pozīcijas zemāk.

Pusfinālā Latvijas tenisistes pretiniece būs rumānietes Simonas Halepas (WTA 23.) un tunisietes Onsas Žabēras (WTA 10.) pāra uzvarētāja.

Ostapenko šo spēli iesāka teicami, ātri laužot pretinieces servi un iegūstot vadību ar 4-1. Kvitova spēja atspēlēties un uzvarēja nākamos četrus geimus pēc kārtas, tomēr viņa nespēja noslēgt setu savā serves geimā. Cīņa turpinājās, taču Ostapenko zaudēja savu nākamo serves geimu, bet Kvitova ar otro piegājienu setu noveda līdz uzvarai.

Otrajā setā Kvitova ātri ieguva breika pārsvaru, un šoreiz Ostapenko vajadzēja atspēlēties. Viņa pie rezultāts 3-5 uzvarēja nākamos četrus geimus, divreiz laužot pretinieces servi un panākot izšķirošo setu. Izšķirošā seta sākumā abas tenisistes apmainījās ar ātriem breikiem, bet tad latviete nonāca iedzinējos ar 4-5. Kvitovai atkal nepadevās servēšana svarīgā geimā, un Ostapenko iespēju "ieķerties" spēlē nelaida garām. Cīņa turpinājās līdz taibreikam. Arī tajā spēle ritēja punkts punktā. Kad rezultāts taibreikā bija 9:9, Ostapenko izpildīja labus uzbrukuma sitienus nākamajās izspēlēs un nodrošināja sev uzvaru un vietu pusfinālā.

Ostapenko šajā turnīrā jau nopelnījusi 185 WTA ranga punktus, kas viņai pirmo reizi kopš 2018. gada ļaus atgriezties ranga TOP 20.

Portāls "Delfi" piedāvā mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!