Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko sasniegusi jaunu rekordu WTA rangā, pēc Austrālijas atklātā tenisa čempionāta pakāpjoties uz sesto vietu, bet pirmās raketes godā pēc sešu gadu pārtraukuma atgriezusies dāniete Karolīna Vozņacki, liecina pirmdien publicētais rangs.

Kā ziņojām, "Australian Open" Ostapenko aizkļuva līdz trešajai kārtai, kā arī tuvāko konkurenšu neveiksmes šajā turnīrā ļāva Latvijas sportistei WTA rangā pakāpties par vienu pozīciju. Otra spēcīgākā mūsu valsts tenisiste Anastasija Sevastova jaunākajā WTA rangā savu 15. vietu ir saglabājusi.

Par ranga līderi pēc sešu gadu pārtraukuma atkal ir kļuvusi Dānijas pārstāve, šāgada "Australian Open" uzvarētāja Karolīna Vozņacki. Pēdējoreiz pasaules pirmās raketes godā viņa bija 2012. gadā. Vozņacki panākums Austrālijā uz ranga otro pozīciju ir nobīdījis rumānieti Simonu Halepu.

Par vienu pozīciju augstāk jaunākajā WTA rangā pacēlusies ukrainiete Elina Svitoļina, uz ceturto vietu nobīdot spānieti Garvinji Mugurusu. Kāpums arī čehietei Karolīnai Plīškovai, kura tagad ir piektā, un Francijas tenisistei Karolīnei Garsijai, kura no astotās vietas pacēlusies uz septīto. Septiņu pozīciju kāpums uz astoto vietu vācietei Angelikai Kerberei, trīs vietas zaudējusi amerikāniete Venusa Viljamsa, bet TOP10 noslēdz vēl viena Francijas tenisiste Kristīna Mladenoviča.

Arī pārējām Latvijas tenisistēm WTA rangā ir kāpums — Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane pacēlušās par sešām vietām attiecīgi uz 272. un 870. pozīciju, par trim vietām augstāk ir Alise Čerņecka (1057.), bet par divām — Irina Ļapustina (1089.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!