Latvijas jaunā tenisiste Jeļena Ostapenko ceturtdien izcīnīja uzvaru Vimbldonas čempionāta junioru dubultspēļu sacensību otrajā kārtā, iekļūstot ceturtdaļfinālā.

16 gadus vecā Ostapenko pārī ar talantīgo igaunieti Aneti Kontaveitu ar rezultātu 6-2, 6-3 pieveica Kamonvanu Buajamu no Taizemes un Taivānas sportisti Činvenu Sju, otrajā setā spējot atspēlēties no rezultāta 1-3.

Latvijas un Igaunijas pāra pretinieces ceturtdaļfinālā noskaidrosies vēlāk ceturtdien.

Kā ziņots, pirms tam pirmajā kārtā Ostapenko un Kontaveita ar 6-2, 3-6, 6-2 pieveica amerikānieti Luisu Čiriko un Alehandru Sisnerosu no Meksikas, kuras izliktas ar sesto numuru.

Kā ziņots, vienspēļu pirmajā kārtā pirmdien Ostapenko, kura WTA pieaugušo rangā ieņem 732.vietu, ar rezultātu 4-6, 6-7 (9:11) sīvā cīņā piekāpās par gadu vecākajai Lielbritānijas sportistei Harietai Dertai (WTA rangā bez pozīcijas) un izstājās no turpmākajām sacensībām.

Ostapenko bija šīs spēles favorīte, jo arī pasaules junioru rangā atrodas ievērojami augstāk par pretinieci - 47. pret 77.vietu. Tomēr Vimbldonas vienspēļu sacensību pirmajā kārtā viņa zaudēja arī pērn.

Šī gada sākumā Ostapenko Austrālijas atklātā čempionāta junioru sacensībās vienspēlēs aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, bet Francijas atklātajā čempionātā viņa nepiedalījās skolas eksāmenu dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!