Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko trešdien uzsāks dalību Tallinas WTA 250 punktu turnīrā, kaut gan bija bažas par viņas veselības stāvokli. Sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu "Sporta studija" sportiste apstiprināja savu gatavību spēlēt un atklāja, ka trauma gūta jau iepriekš.

Pasaules 17. rakete Ostapenko svētdien cieta neveiksmi Seulas WTA turnīra finālā. Otrajā setā viņa pret Jekaterinu Aleksandrovu piedzīvoja kapitulāciju ar 0-6, taču latvietei acīmredzami traucēja kājas savainojums.

Savukārt jau trešdien Ostapenko Tallinā spēlēs pirmās kārtas maču pret igaunieti Kaiju Kanepi (WTA 32.).

"Savainojumu neguvu finālā, tas bija jau iepriekš. Tomēr tieši finālā sāka sāpēt vairāk, un tāpēc man otrajā setā bija grūti turpināt cīnīties līdz galam. Protams, es gribēju, bet bija grūti," atzina Ostapenko, kura ir ieradusies Tallinā, taču nenoliedz, ka garā pārlidojuma dēļ jūtas nogurusi.

"Nekādu spiedienu uz sevi rīt nelieku, jo arī esmu cilvēks. Lidojums bija vairāk nekā 20 stundas, tas ir diezgan grūti," sacīja tenisiste. "Ar Kanepi esmu spēlējusi dažas reizes. Zinu, kā viņa spēlē un ko no viņas sagaidīt. Protams, viņa spēlēs mājās un tā varētu būs priekšrocība, taču tikpat labi var būt arī neliels satraukums."

Ostapenko pauda cerību, ka Tallinā ieradīsies arī līdzjutēji no Latvijas, jo viņai patīkot spēlēt pie savu fanu atbalsta.

"Labāk, protams, būtu [spēlēt] Latvijā. Esmu tik tuvu Latvijai un šķiet, kāpēc pie mums nevarētu būt tāds turnīrs," retorisku jautājumu uzdeva Ostapenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!