Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pērnā gada "French open" čempione, Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko svētdien, 27. maijā, sensacionāli nepārvarēja Francijas atklātā čempionāta pirmo kārtu, jau pirmajā spēļu dienā noliekot čempiones pilnvaras.

Pieļaujot 48 kļūdas, Ostapenko ar 5-7, 3-6 piekāpās ukrainietei Katerinai Kozlovai. Ostapenko šīs bija trešais zaudējums trijos savstarpējos mačos ar ukrainieti.

Kozlovai, kura pasaules rangā atrodas 67. vietā, šī ir pirmā uzvara karjerā pār kādu no TOP 30 tenisistēm, kā arī pirmā uzvara "French Open" pamatturnīrā. Pērn viņa Parīzē pārvarēja kvalifikāciju, bet izstājās pirmajā kārtā.

Ostapenko ir pirmā "French Open" čempione kopš 2005. gada, kas nepārvar pirmo kārtu. 2004. gadā "Roland Garros" kortos uzvarēja Anastasija Miskina, kura nākamajā gadā pirmajā spēlē zaudēja spānietei Marijai Sančesai Lorenso.

Ostapenko "French Open" titula aizstāvēšanu sāka ar dubultkļūdu, kas ironiski vēlāk spilgti raksturoja Latvijas tenisistes darbību. Nonākusi zaudētājos ar 1-3, Ostapenko astotajā geimā lauza pretinieces servi, bet uzreiz zaudēja savējo. Arī nākamajos divos geimos tenisistes lauza pretinieces servi, bet 12. geimā Kozlova savu servi nosargāja un uzvarēja setu.

Kā pa viļņiem ritēja spēles otrais sets. Ostapenko lauza pretinieces serves geimu un izvirzījās vadībā ar 2-0, bet tad zaudēja trīs geimus pēc kārtas. Nākamajā geimā, servējot pretiniecei, Ostapenko panāca līdzsvaru setā 3-3. Tomēr daudzās kļūdas un spēlēšana bez emocijām lika Ostapenko zaudēt nākamos trīs geimus, kas nozīmēja neveiksmi mačā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!