Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko (WTA 19.) ceturtdien Seulas "WTA 250" turnīra astotdaļfinālā dramatiskā un emocionālā mačā ar rezultātu 6-3, 5-7, 7-5 pārspēja neitrālo sportisti Anastasiju Gasanovu (WTA 141).

Abu tenisistu pirmā savstarpējā spēle ilga divas stundas un 37 minūtes. Seulas turnīra ceturtdaļfinālā Ostapenko tiksies ar Andoras tenisisti Viktoriju Himenesu Kasincevu (WTA 186.), kura otrajā kārtā ar 6-4, 6-2 pieveica kanādieti Rebeku Marino (WTA 81.).

Pirmo setu Ostapenko aizvadīja droši, un viņa ātri ieguva divu breiku pārsvaru un rezultātu 4-0. Gasanova reizi spēja lauzt arī Ostapeko servi, tomēr sportiste no Latvijas pārsvaru vēl vairāk neizlaida un setu noslēdza 38 minūtēs.

Turpinājumā Ostapenko sniegumā bija redzams, ka viņai trūkst spēļu prakses un nav stabilitātes. Viņa lauza pretinieces servi, taču uzreiz nenosargāja savējo. Seta izskaņā abas tenisistes apmainījās ar breikiem, līdz 12. geimā Ostapenko vēlreiz nespēja atrast ritmu servēs, un Gasanova rezultātu mačā izlīdzināja.

Trešais sets ritēja ļoti emocionāli abu tenisistu izpildījumā. Ostapenko izvirzījās vadībā ar breikutomēr tam sekoja četri zaudēti geimi pēc kārtas. Ostapenko savai mammai un trenerei Jeļenai Jakovļevai dusmu uzplūdā, kad trešajā setā rezultāts bija 3-5, teica, ka gatava beigt spēlēt tenisu, ja zaudēs šo maču. Ostapenko galotnē spēja divreiz uzvarēt pretinieces serves geimus, atspēlējot pretinieces mačbumbu, un svinēt smagu uzvaru.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu spēles aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!