Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko trešdien Toronto WTA "Premier 5" turnīra otrās kārtas mačā ar rezultātu 6-2, 2-6, 6-4 smagā cīņā pārspēja Anastasiju Pavļučenkovu no Krievijas.

Ostapenko WTA rangā ierindojas 83. pozīcijā, bet Pavļučenkova atrodama 44. pozīcijā. Šī abām tenisistēm bija piektā savstarpējā spēle, un Ostapenko tagad izcīnījusi četras uzvaras. Abas sportistes šosezon tikās jau trešo reizi.

Pirmajā setā laukumā Ostapenko darbojās pārliecinoši, bet otrajā setā viņa pazaudēja spēles pavedienu un nonāca iedzinējos ar 0-4. Pavļučenkova šo pārvaru noturēja līdz seta beigām. Izšķirošajā, trešajā, setā Ostapenko zaudēja serves geimu un nonāca iedzinējos ar 0-2, bet tad atspēlējās un panāca rezultātu 4-2. Sīvā cīņā abām tenisistēm bija problēmas ar savas serves nosargāšanu, taču galotnē Latvijas tenisiste bija aukstasinīgāka.

Ostapenko šajā mačā pieļāva 15 dubultkļūdas, bet Pavļučenkovai bija 13 dubultkļūdas. Ostapenko guva 25 "tīros" punktus, bet uzvarai mačā nepatraucēja 46 nepiespiestās kļūdas.

Trešajā kārtā Ostapenko tiksies ar ranga 91. vietā esošo čehieti Mariju Bouzkovu, kura otrajā kārtā ar 6-2, 7-5 pārsteidzoši pieveica pasaules astoto numuru Sloeinu Stīvensu no ASV.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!