Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko svētdien, 13. oktobrī, netika pie uzvaras Lincas WTA turnīrā, finālā strīdīgā cīņā ar 3-6, 6-1, 2-6 piekāpjoties ASV uzlēcošai tenisa zvaigznei Korijai Gofai.

Ostapenko par iekļūšanu turnīra finālā saņems 180 punktus WTA ranga ieskaitē, kas ļaus nākamnedēļ viņai pietuvoties TOP 50. Savukārt 15 gadus vecajai Gofai šī bija pirmā uzvara WTA turnīros.

Jau pirmajā geimā Ostapenko tika pie breikbumbas, bet to nespēja izmantot, uzreiz pēc tam zaudējot arī serves geimu. Turpinājumā Ostapenko neizdevās to atspēlēt, un nācās piedzīvot zaudējumu pirmajā setā. Otrajā setā laukumā jau dominēja Ostapenko, nedodot pretiniecei ne mazākās cerības uz uzvaru setā.

Izšķirošie notikumu mačā risinājās trešā seta otrajā geimā, servējot Ostapenko. Pie breikbumbas līnijtiesnesis nokliedza autu, pēc kā Ostapenko nekoncentrējās sitienam. Galvenais tiesnesis laboja līnijtiesneša lēmumu, bet Ostapenko pieprasīja video atkārtojumu. Tajā izrādījās, ka bumbiņa nav bijusi autā, pēc kā vajadzētu pārspēlēt izspēli, tomēr galvenā tiesnese deva uzvaru geimā Gofai.

Ostapenko neslēpa savu neapmierinātību ar tādu lēmumu, agresīvi runāja ar galveno tiesnesi, par ko saņēma aizrādījumu. Turpinājumā strīdīgā situācija bija izsistusi Latvijas tenisisti no spēles ritma, viņa zaudēja nākamoas geimus, nonākot neapskaužamā situācijā (0-5). Ostapenko atspēlēja divas mačbumbas, uzvarēja divus geimus, bet tad zaudēja savu serves geim, līdz ar to atzīstot pretinieces pārākumu finālā.

Nākamnedēļ Ostapenko spēlēs Luksemburgas WTA turnīrā, kur pirmajā kārtā viņai būs jātiekas ar vēl vienu amerikāņu tīneidžeri - 17 gadus veco Ketrīnu Maknelliju.

Portāls "Delfi" piedāvāja Lincas turnīra finālspēles teksta tiešraidi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!