Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pirmdien Vācijā pārī ar Ukrainas tenisisti Ļudmilu Kičenoku piedzīvoja zaudējumu Štutgartes "WTA 500" sērijas turnīra dubultspēļu pirmajā kārtā.

Latvijas/Ukrainas duets, kas sacensībās izsēts ar pirmo numuru, ar 6-3, 4-6, 6:10 piekāpās neitrālo sportistu pārim Veronika Kudermetova/Anastasija Potapova.

Pirmajā setā par izšķirošo kļuva astotais geims, kurā pretinieces deva trīs breikbumbas, Ostapenko un Kičenokai izmantojot pirmo.

Savukārt devītajā geimā seta uzvarētājas atspēlēja divas breikbumbas.

Otrajā setā Latvijas/Ukrainas duets uzvarēja trešo geimu, kad servēja neitrālās sportistes, bet uzreiz pēc tam piekāpās ceturtajā geimā.

Par izšķirošo kļuva desmitais geims, servējot Ostapenko. Pretinieces no trim breikbumbām izmantoja pirmo.

Supertaibreikā Latvijas/Ukrainas pāris panāca 3:1, taču pretinieces tūlīt rezultātu izlīdzināja un pēc 4:5 ieguva vadību ar pieciem pēc kārtas gūtiem punktiem un uzvarēja ar 10:6.

Latvijas/Ukrainas duets pieļāva vairāk dubultkļūdu (4:2), kā arī sliktāk servēja, laukumā trāpot tikai 52,4% pirmo servju, kamēr pretiniecēm šis rādītājs bija 72,4%.

Turklāt uzvarētājas arī labāk realizēja laukumā trāpītās pirmās serves, gūstot punktus 66,7% (28/42) gadījumu, kamēr Ostapenko un Kičenoka punktu guva 57,6% (19/33) gadījumu.

Ar otro servi gan zaudētājas sakrāja vairāk punktu, punktā pārvēršot 60% (18/30) servju pret pretinieču 56,3% (9/16).

Visā spēlē Kičenoka un Ostapenko uzvarēja 58 no 121 izspēles.

Par zaudējumu pirmajā kārtā Latvijas tenisiste nopelnīja vienu pasaules ranga punktu.

Vienspēlē Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 22.vietu, tiksies ar Lielbritānijas pirmo numuru Emmu Radukanu, kura pasaules rangā ir 68.pozīcijā.

Otrajā kārtā šī mača uzvarētāju sagaida tikšanās ar planētas ceturto raketi Onsu Žabēru no Tunisijas.

Sacensības Štutgartē norisinās telpās uz māla segumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!