Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Jeļena Ostapenko šodien Štutgartes "WTA 500" turnīra pirmajā kārtā tiksies ar Lielbritānijas pirmo numuru Emmu Radukanu.

Mača sākums centrālajā kortā paredzēts apmēram plkst.19.30.

Ostapenko WTA rangā ieņem 22.vietu, bet Radukanu ir 68.pozīcijā. Otrajā kārtā šī mača uzvarētāju sagaida tikšanās ar planētas ceturto raketi Onsu Žabēru no Tunisijas.

Ostapenko ar Radukanu pērn tikās Seulas "WTA 250" turnīra pusfinālā, kurā pretiniece izstājās brīdī, kad Latvijas tenisiste bija vadībā ar 4-6, 6-3, 3-0.

Radukanu pēc 2021.gada pārsteidzošā triumfa ASV atklātajā čempionātā nav uzvarējusi nevienā turnīrā, "Grand Slam" turnīros netiekot tālāk par otro kārtu. Šogad viņa startējusi četros turnīros, vistālāk tiekot Indianvelsas "WTA 1000" sacensībās, kurās izdevās sasniegt ceturto kārtu. Turpinājumā tādas pašas raudzes sacensībās Maiami viņa zaudēja pirmajā spēlē.

Māla sezonu Ostapenko sāks pēc trīs nedēļu pauzes, kas saistīta ar atkopšanos no saslimšanas. Arī viņai pēdējais turnīrs bija sacensības Maiami, kurās rīdziniece zaudēja trešajā kārtā. Ostapenko šogad aizcīnījās līdz Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālam, bet februārī neaizstāvēja vērtīgus punktus turnīros Tuvajos Austrumos, kā dēļ nācās zaudēt vairākas pozīcijas rangā.

Ostapenko šosezon uzvarējusi 12 no 20 mačiem, bet Radukanu bijusi pārāka piecās no deviņām cīņām.

Pirmdien Ostapenko kopā ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku piedzīvoja neveiksmi dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā, piekāpjoties neitrālo sportistu pārim Veronika Kudermetova/Anastasija Potapova ar 6-3, 4-6, 6:10.

Pamatsacensības Štutgartes turnīrā norisināsies līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!