Foto: EPA/Scanpix/LETA
Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko svētdien Melburnā Austrālijas atklātā čempionāta astotdaļfinālā tiksies ar amerikānieti Koko Gofu.

Mačs pēc nozīmes otrajā kortā sāksies ne ātrāk par plkst.4 pēc Latvijas laika.

Ostapenko WTA rangā ieņem 17.vietu, bet Gofa ir planētas septītā rakete, ar šādiem numuriem tenisistēm spēlējot arī sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā.

Šī mača uzvarētāju ceturtdaļfinālā gaida tikšanās ar planētas pirmo raketi Igu Švjonteku no Polijas vai turnīra 22.numuru Jeļenu Ribakinu no Kazahstānas (WTA 25.).

Abas tenisistes 2019.gadā tikās Lincas turnīra finālā, kurā trīs setos pārāka bija Gofa, toreiz izcīnot savu pirmo titulu karjerā.

Jau ziņots, ka Latvijas tenisiste pirmajā kārtā ar 6-4, 6-2 pieveica ukrainieti Dajanu Jastremsku (WTA 101.), otrajā kārta ar 7-6 (7:5), 5-7, 6-0 pārspēja Ungārijas tenisisti Annu Bondaru (WTA 81.), bet trešajā ar 6-3, 6-0 apspēlēja ukrainieti Katerinu Baindlu (WTA 95.).

Gofa pirmajā mačā ar 6-1, 6-4 apspēlēja čehieti Kateržinu Sinjakovu (WTA 46.), otrajā ar 6-3, 7-6 (7:4) guva virsroku pār Lielbritānijas tenisisti Emmu Radukanu (WTA 77.), bet trešajā ar 6-3, 6-2 apturēja tautieti Bernardu Pēru (WTA 41.).

Gofai šobrīd ir astoņu uzvaru sērija un pirms došanās uz Melburnu viņa sezonas ievadā triumfēja Oklendas "WTA 250" turnīrā, izcīnot trešo titulu karjerā. Ostapenko pirms tam piedalījās divos "WTA 500" turnīros Adelaidā, trīs mačos izcīnot vienu uzvaru.

Iekļūšana ceturtajā kārtā ir Ostapenko labākais sasniegums Austrālijas atklātā tenisa čempionāta vienspēlēs. Iepriekš viņai nebija izdevies pārvarēt trešo kārtu. Gofa ar iekļūšanu ceturtajā kārtā atkārtojusi savu labāko sasniegumu "Australian Open".

2023.gada sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs Melburnā uz cietā seguma norisināsies līdz 29.janvārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!