Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko ceturtdien trešajā kārtā izstājās no Toronto "Premier 5" sērijas turnīra, kļūdām bagātā mačā 2-6, 2-6 zaudējot čehietei Marijai Buzkovai.

Ostapenko pasaules rangā ierindojas 82. pozīcijā, bet Buzkova ieņem 91. pozīciju. Sieviešu tenisa tūrē abas sportistes aizvadīja pirmo savstarpējo spēli.

Latvijas tenisiste šajā turnīrā bieži pieļāva gan dubultklūdas, gan nepiespiestās kļūdas, un tās arī šajā mačā viņai pamatīgi sarežģīja cīņu. Ostapenko desmit reizes pieļāva dubultkļūdas un 32 reizes pieļāva nepiespiestās kļūdas. Savukārt pretiniecei trīs dubultkļūdas un astoņas nepiespiestās kļūdas. Pārsvars "tīri" gūtajos punktos (21 pret 7) šoreiz Ostapenko neglāba no zaudējuma.

Par astotdaļfināla sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 105 WTA ranga punktus, kas jaunnedēļ ļaus veikt nelielu kāpumu rangā.

Šis Latvijas tenisistei bija veiksmīgākais Kanādā notiekošais "Rodgers Cup" turnīrs. Tas pamīšus risinās Toronto un Monreālā, un iepriekš viņa bija piedzīvojusi trīs zaudējumus trīs spēlēs, bet šogad tika pie divām uzvarām.

Pirmajā kārtā Ostapenko ar 6-3, 6-3 uzvarēja Karolīnu Garsiju no Francijas, bet otrajā ar 6-2, 2-6, 6-4 pieveica krievieti Anastasiju Pavļučenkovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!