Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas pirmā rakete Jeļena Ostapenko šobrīd uzsvaru liek uz fizisko sagatavotību un par dalību turnīros lems, kad Sieviešu tenisa asociācija (WTA) apstiprinās provizorisko kalendāru, pavēstīja sportistes menedžeris Edgars Buļs.

Kaut arī Sieviešu Tenisa asociācija (WTA) paziņojusi par WTA tūres atsākšanos 3.augustā Itālijas pilsētā Palermo, bet "US Open" rīkotāji pasludinājuši, ka turnīrs, kā plānots, Ņujorkā sāksies 31.augustā, viss nav tik vienkārši, saka Buļs.

"Tas ir tikai provizoriskais plāns. Vai tā notiks, to mēs redzēsim nedaudz vēlāk. Šis plāns WTA vēl ir jāapstiprina," menedžeris, vaicāts par sportistes plāniem, saka. "Tāpēc arī Ostapenko turnīru plāna pašlaik vēl nav."

"Šobrīd Jeļena uzsvaru liek uz fizisko sagatavotību un individuālajiem treniņiem," saka Buļs, piebilstot, ka tāpēc šobrīd neesot nepieciešama arī trenere.

Visticamāk šosezon sportistei būs nepieciešams cits treneris, jo maijā Ostapenko trenere francūziete Mariona Bartoli un beļģu futbolists Jajā Bumedins paziņoja par sava pirmā bērna gaidībām.

Sadarbība ar Bartoli izvērtās ārkārtīgi auglība, jo pēc kopdarba uzsākšanas pagājušā gada oktobrī Ostapenko, kura iesaldētajā pasaules rangā ieņem 41.vietu, iekļuva finālā Austrijas pilsētā Lincā notiekošajā turnīrā un uzvarēja Luksemburgas "Open" sacensībās.

Šogad gan turnīrs Luksemburgā, kā jau ziņots, nenotiks, un Latvijas pirmajai raketei nebūs iespējas aizstāvēt savu titulu, jo Covid-19 pandēmijas dēļ 5.jūnijā tika paziņots par sacensību pārcelšanu uz 2021.gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!