Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko Uhaņas WTA "Premier" sērijas turnīru sāks pret Austrāliju pārstāvošo Darju Gavrilovu, bet Anastasijai Sevastovai pirmajā kārtā būs jāspēlē pret Anastasiju Pavļučenkovu no Krievijas, kuru līdz šim ne reizes nav uzvarējusi.

Jau ziņots, ka Ostapenko piektdien cieta zaudējumu Seulas WTA "International" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā, ar 3-6, 2-6 atzīstot krievietes Jekaterinas Aleksandrovas pārākumu. Ostapenko, kurš vēl šonedēļ pasaules rangā ir desmitā, neaizstāvēja pērn izcīnīto Seulas turnīra uzvarētājas titulu un nākamajā nedēļā izkritīs no labāko desmitnieka.

Uhaņā spēlēs visas pasaules ranga pirmā desmita spēlētājas, astoņām visaugstāk esošajām turnīrā iesaistoties no otrās kārtas, kamēr Ostapenko būs izlikta ar desmito numuru.

Ostapenko ar Gavrilovu, kura pasaules rangā ir 33.vietā, līdz šim nav tikusies, kamēr planētas 19.rakete Sevastova pret ranga 28.vietā esošo Pavļučenkovu ir spēlējusi sešas reizes, taču allaž cietusi neveiksmi. Pēdējo reizi abas savā starpā spēkiem mērojās aprīlī, kad Pavļučenkova Federāciju kausa pārspēlē uzvarēja ar 6-3, 2-6, 6-4, tiesa visā duelī pārākas bija Latvijas tenisistes.

Sevastovai šis būs pirmais turnīrs kopš ASV atklātā čempionāta pusfināla sasniegšanas.

Pērn Ostapenko Uhaņas turnīrā aizkļuva līdz pusfinālam, līdz ar to viņai tagad nāksies aizstāvēt 350 ranga punktus, bet debijas reizē 2016.gadā zaudēja pirmajā mačā.

Tikmēr Sevastova šajā turnīrā pirmo reizi spēlēja 2016.gadā, kad tāpat kā pērn zaudēja jau pirmajā kārtā.

Sevastova un Pavļučenkova vēl pavisam nesen spēlēja kopā ASV atklātā čempionāta dubultspēļu turnīrā, kur sasniedza ceturtdaļfinālu. Pavļučenkova nākamajā nedēļā izkritīs uz ranga ceturto desmitu, jo viņa pērn sasniedza Tokijas WTA "Premier" turnīra finālu, bet šonedēļ šajās sacensībās zaudēja jau otrajā kārtā.

Uhaņas tenisa turnīrs nosrisināsies uz cietā seguma, pamatturnīra spēlēm sākoties jau svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!