Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Jeļena Ostapenko pirmdien Sinsinati "WTA 1000" turnīra pirmajā kārtā tiksies ar slovēnieti Tamaru Zidanšeku.

Mačs sāksies ap pulksten 19.30 pēc Latvijas laika.

Ostapenko iepriekšējā WTA rangā ieņēma 32. vietu, bet viņas pretiniece bija septiņas pozīcijas zemāk, taču šonedēļ viņas ir attiecīgi 31. un 41.pozīcijā.

Abas tenisistes līdzšinējā karjerā nav savā starpā spēkojušās.

Ostapenko pagājušajā nedēļā atgriezās laukumā pēc starta Tokijas olimpiskajā spēlēs un zaudēja Monreālas "WTA 1000" turnīra pirmajā kārtā. Pirms Vimbldonas turnīra viņa uzvarēja Īstbornas "WTA 500" sacensībās.

Savukārt Zidanšeka nav spēlējusi gandrīz mēnesi pēc tam, kad izcīnīja savu pirmo WTA titulu, uzvarot Lozannas "WTA 250" sacensībās. Šovasar Francijā Ostapenko pretiniece kļuva par pirmo slovēnieti, kas spēlējusi "Grand Slam" turnīra pusfinālā.

Ostapenko šosezon uzvarējusi 22 no 36 spēlēm, bet Zidanšekai ir 26 panākumi 39 mačos.

Latvijas tenisiste turnīrā Sinsinati debitēja 2016. gadā, apstājoties trešajā kārtā, bet turpmākajos trīs gados viņa zaudēja pirmajās cīņās.

Šī mača uzvarētāja otrajā kārtā tiksies ar turnīra 13. raketi Dženiferu Breidiju no ASV (WTA 14.) vai krievieti Jekaterinu Aleksandrovu.

Savukārt Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova kvalifikācijas pirmajā kārtā guva traumu, tādējādi neturpinot cīņu par pamatturnīru.

Turnīrs Sinsinati norisinās uz cietā seguma. Turpmākajās nedēļās būs turnīri Klīvlendā un Čikāgā, bet no 30. augusta līdz 6. septembrim notiks sezonas noslēdzošais "Grand Slam" turnīrs – ASV atklātais čempionāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!