Foto: AFP/Scanpix

Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko jaunākajā WTA vienspēļu rangā ir pakāpusies uz 36. vietu, kas ir viņas līdzšinējās karjeras rekords, arī Ernestam Gulbim ATP rangā kāpums par astoņām pozīcijām.

Iekļūšana Romas "Premiere" turnīra astotdaļfinālā Ostapenko ļāva WTA rangā pakāpties par trim vietām, sasniedzot 36. pozīciju, kas ir viņas karjeras rekords un atkārtots Latvijas rekords WTA rangā. Pirms Ostapenko šo pozīciju 2011. gadā aizsniedza Anastasija Sevastova, kura jaunākajā rangā pakāpusies par 10 vietām un ieņem 84. vietu. Trešā Latvijas tenisiste WTA rangā Diāna Marcinkēviča saglabājusi savu 434. vietu.

Nemainīgi WTA ranga augšgalā atrodas Serēna Viljamsa, toties otrajā pozīcijā vācieti Angeliku Kerberi tagad nomainījusi poliete Angeška Darvaņska.

ATP rangā Ernests Gulbis pacēlies par astoņām vietām uz 76. pozīciju. Par vienu vietu kāpums Miķelim Lībietim (476. vieta), par trim - Mikum Losbergam (1747.). Pārējiem Latvijas sportistiem rangā lielāks vai mazāks kritums - Mārtiņš Podžus zaudējis 58 pozīcijas (623.), Jānis Podžus - 38 (1193.), bet Artūrs Lazdiņš noslīdējis par astoņām vietām uz 1342. vietu.

Arī ATP ranga galvgalī minimālas izmaņas - līderpozīciju saglabā Novāks Džokovičs, bet uz otro vietu pacēlies Endijs Marejs, uz trešo nobīdot Rodžeru Federeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!