Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko jaunajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) pasaules vienspēļu rangā pirmdien noslīdēja uz leju par vienu pozīciju un ieņem 17.vietu.

Tikmēr dubultspēlēs Ostapenko saglabā devīto pozīciju.

2022.gada sezonas vērtējumā Ostapenko vienspēlēs arī zaudējusi vienu pozīciju un 19.vietu, bet dubultspēlēs ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku joprojām ir trešās. Aizvadītajā nedēļā Ostapenko piedalījās Ostravas "WTA 500" turnīrā, kurā piedzīvoja zaudējumu pirmajā kārtā.

Latvijas otrās raketes godu atguvusi Darja Semeņistaja, kurai rangā 13 vietu kāpums un 256.pozīcija, kamēr Daniela Vismane zaudējusi četras vietas un ieņem 269.pozīciju. Diāna Marcinkēviča saglabājusi 307.vietu, trīs vietas zaudējusi pauzi tenisā paņēmusī Anastasija Sevastova (532.). Kamilla Bartone arī šonedēļ ir 585.vietā, Anna Ozerova noslīdējusi 18 vietas zemāk (959.), vienas pozīcijas kritums ir Līgai Dekmeijerei (1171.), kamēr Margarita Ignatjeva pakāpusies par četrām vietām uz augšu (1388.).

WTA ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas - līderes godā joprojām ir poliete Iga Švjonteka, bet otro vietu ieņem tunisiete Onsa Žabēra, kamēr trešā ir igauniete Anete Kontaveita. Ceturto pozīciju ieņem Spānijas pirmo raketi Paula Badosa, piektā ir neitrālā sportiste Arina Sabaļenka, sestā - amerikāniete Džesika Pegula, bet septītā ir grieķiete Marija Sakari. Astotā joprojām ir Koko Gofa no ASV, devītā - sezonu noslēgusī rumāniete Simona Halepa, bet labāko desmitnieku noslēdz Francijas sportiste Karolīne Garsija.

Dubultspēļu rangā Latvijas otrā rakete ir Marcinkēviča, kura pakāpusies par 17 vietām augstāk uz 201.pozīciju. Tikmēr pārējās Latvijas tenisistes rangā atkāpušās - Vismane par piecām vietām (258.), Semeņistaja par 17 pozīcijām (345.), vienu - Bartone (375.), Patrīcija Špaka - septiņas (899.), piecas vietas zaudējusi Elza Tomase (943.), Dekmeijere - astoņas (1026.), Ignatjeva - sešas (1299.), Ozerova - vienu (1327.), bet Denīzai Marcinkēvičai četru vietu kritums (1485.).

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis pirmdien publicētajā Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā zaudējis sešas vietas un ieņem 300.pozīciju.

Tikmēr Latvijas otrā rakete Roberts Štrombahs rangā zaudējis desmit vietas (574.), Kārlis Ozoliņš ir 11 pozīcijas zemāk (dalīta - 1208.), bet Mārtiņš Rocēns noslīdējis par 14 vietām (dalīta - 1874.).

Ranga pirmais numurs joprojām ir spānis Karloss Alkarass, tālāk seko viņa tautietis Rafaels Nadals un norvēģis Kaspers Rūds, bet labāko četrinieku noslēdz neitrālais sportists Daņiils Medvedevs. No sestās uz piekto vietu pakāpies grieķis Stefans Cicips, kam seko Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs un serbs Novaks Džokovičs. Tikmēr karjeras rekordaugsto astoto pozīciju šonedēļ ieņem Teilors Frics no ASV, kam trīs vietu kāpums. Devīto pozīciju saglabā neitrālais sportists Andrejs Rubļovs, bet par divām vietām uz leju nobīdīts brits Kemerons Norijs, kurš tagad ir desmitais.

Par Latvijas pirmo numuru dubultspēļu rangā kļuvis Miķelis Lībietis, kurš veicis 197 vietu kāpumu un ir 711.vietā, Štrombahs noslīdējis zemāk par 15 vietām (787.), Ozoliņš zaudējis 13 pozīcijas (1017.), bet Rocēns noslīdējis 15 vietas zemāk (1445.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!