Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova jaunākajā WTA rangā, kas publicēts pirmdien, saglabājusi 12. vietu, kamēr otrā rakete Aļona Ostapenko par divām pozīcijām atkāpusies uz 37. vietu, bet Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis ATP rangā zaudējis divas vietas un tagad ieņem 92. pozīciju.

Sevastova 12. pozīciju ieņem jau piektajā rangā pēc kārtas. Latvijas pirmais numurs šosezon 33 spēlēs izcīnījis 19 uzvaras, bet pagājušajā nedēļā viņa traumas dēļ atsauca dalību no Īstbornas WTA "Premier" sērijas turnīra.

Tikmēr Ostapenko pasaules rangā atrodas 37. vietā. Viņa šogad izcīnījusi 11 uzvaras un cietusi 16 zaudējumus, bet pagājušajā nedēļā viņa sasniedza astotdaļfinālu Īstbornā.

Pirmdien abas Latvijas tenisistes uzsāks dalību sezonas trešajā "Grand Slam" turnīrā – Vimbldonas čempionātā. Sevastova pirmajā kārtā tiksies ar amerikānieti Kristiju Ānu (WTA 190.), bet Ostapenko spēkosies ar spēcīgo taivānieti Suveju Sje (WTA 29.).

Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča jaunākajā WTA rangā atguvusi trīs vietas un ieņem 221. pozīciju, bet 18 gadus vecā Daniela Vismane saglabājusi rekordaugsto 495. vietu.

Ernests Gulbis vairākas nedēļas pēc kārtas bija ieņēmis 90. pozīciju ATP rangā. Latvietis aizvada neveiksmīgu sezonu, jo visu turnīru ietvaros viņš šogad 25 mačos guvis tikai sešas uzvaras, turklāt pašlaik viņam ir piecu zaudējumu sērija.

Jau pirmdien Gulbis uzsāks sezonas trešo "Grand Slam" turnīru – Vimbldonas čempionātu, kur tiksies ar argentīnieti Leonardo Maijeru (ATP 59.).

Tikmēr Latvijas otrā rakete ir Mārtiņš Podžus, kurš atguvis vienu vietu un ieņem 664. pozīciju. Šobrīd latvieša kontā ir tikai viens punkts, tomēr šovasar rangā tiks atgriezta vecā sistēma, kur ATP punkti tiek piešķirti arī zemākās raudzes Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) turnīros, tāpēc gaidāms, ka latvietis papildinās savu punktu bagāžu, turklāt rangā atgriezīsies arī citi Latvijas tenisisti.

Dāmām ranga pirmajā desmitniekā pirms Vimbldonas notikušas minimālas izmaiņas.

WTA ranga līderes godu saglabājusi austrāliete Ešlija Bārtija, kura šogad uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā un par planētas pirmo raketi kļuva pirms nedēļas. Viņa kļuvusi par otro Austrālijas tenisisti, kura spējusi būt WTA ranga pirmajā pozīcijā. Otrā ir iepriekšējā ranga līdere Naomi Osaka no Japānas. Trešā joprojām ir čehiete Karolīna Plīškova, kurai seko nīderlandiete Kiki Bertensa, bet piektā ir vāciete Angelika Kerbere, kurai seko Petra Kvitova no Čehijas.

Septīto pozīciju ieņem rumāniete Simona Halepa, kamēr astotā ir Jeļina Svitoļina no Ukrainas, bet devītā joprojām ir amerikāniete Sloeina Stīvensa, kamēr pirmo desmitnieku noslēdz pieredzējusī ASV tenisiste Serēna Viljamsa, kura pakāpusies par vienu vietu un no TOP10 izbīdījusi baltkrievieti Arinu Sabaļenku.

Dubultspēļu rangā Ostapenko saglabājusi 31 .pozīciju, kas ir viņas karjeras rekords, bet Sevastova joprojām ir 60. pozīcijā, kamēr Marcinkēviča par vienu pozīciju atkāpusies uz 263. vietu. Visbeidzot Vismane ieņem 612. vietu.

Savukārt vīru ranga pirmajā desmitniekā šonedēļ izmaiņas nav notikušas.

Pagājušā gada rudenī pēc divu gadu pārtraukuma planētas pirmās raketes godā atgriezās serbs Novaks Džokovičs, kurš turklāt pēc gūtās uzvaras Austrālijas atklātajā čempionātā vēl vairāk nostiprinājies līderpozīcijā un to nav zaudējis arī pēc Francijas atklātā čempionāta, kur zaudēja pusfinālā. Otrais joprojām ir "French Open" čempions Rafaels Nadals no Spānijas, kamēr trešais ir šveiciešu leģenda Rodžers Federers. Viņam seko austrietis Dominiks Tīms un Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs, bet sestais ir talantīgais grieķis Stefans Cicips, kamēr viņam seko japānis Kei Nišikori.

Astotais joprojām ir Kevins Andersons no Dienvidāfrikas Republikas, kamēr devītais ir krievs Karens Hačanovs, bet pirmo desmitnieku noslēdz itālis Fabio Fonjīni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!