Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko kopā ar ukrainieti Dajanu Jastremsku otrdien Monreālas "WTA 1000" sērijas turnīra pirmajā kārtā guva dramatisku uzvaru.

Pirmās kārtas mačā Ostapenko/Jastremska ar rezultātu 4-6, 6-4, 12:10 pārspēja Oseanu Dodānu no Francijas un krievieti Kamillu Rahimovu.

Pirmajā setā abi dueti divas reizes apmainījās ar uzvarētiem geimiem pie pretinieku servēm, bet tad Dodāna un Rahimova vēlreiz izcēlās ar breiku un izskaņā nosargāja savu servi. Otrajā setā Ostapenko un Jastremska divas reizes zaudēja serves geimu un nonāca iedzinējos ar 1-4, taču viņām izdevās uzvarēt piecus geimus pēc kārtas, trīsreiz laužot pretinieču servi, izlīdzinot spēles rezultātu.

Uzvarētāju noskaidrošanai bija nepieciešams trešais sets, un Latvijas un Ukrainas spēlētājas nonāca iedzinējos 0:3, bet brīdi vēlāk viņas bija atspēlējušās un izvirzījās vadībā ar 7:4. Sīvās cīņas turpinājumā Dodāna/Rahimova pie rezultāta 10:9 ieguva mačbumbu, taču nākamos trīs punktus guva Ostapenko/Jastremska, tādējādi gūstot uzvaru mačā.

Nākamajā kārtā Ostapenko/Jastremska spēkosies ar Austrālijas spēlētāju Elenu Peresu un Kvetu Peški no Čehijas.

Jau vēstīts, ka Latvijas tenisistes Ostapenko un Anastasija Sevastova vienspēļu turnīrā izstājās jau pirmajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!