Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko kopā ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku ceturtdien sasniedza Birmingemas "WTA 250" turnīra dubultspēļu pusfinālu.

Latvijas un Ukrainas duets, kas turnīrā izsēts ar otro numuru, ceturtdaļfinālā ar rezultātu 6-1, 4-6, 12:10 pārspēja amerikāniete Lorēnu Deivisu un Ketiju Maknalliju.

Supertaibreikā Ostapenko ar pārinieci atspēlēja divas mačbumbas.

Pusfināla sasniegšana Ostapenko dod 110 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Cīņā par finālu Ostapenko un Kičenokai pretī stāsies ar trešo numuru izliktās indiete Sanija Mirza un čehiete Lucije Hradecka, kuras karjeras laikā izcīnījušas attiecīgi trīs un divus "Grand Slam" dubultspēļu titulus.

Pirmās kārtas cīņā viņas ar rezultātu 6-3, 6-4 uzvarēja Ļudmilas Kičenokas dvīņumāsu Nadiju un serbieti Aleksandru Kruniču.

Ostapenko un Kičenoka mēneša sākumā aizcīnījās līdz Francijas atklātā čempionāta dubultspēļu turnīra pusfinālam, abām šo fāzi sasniedzot pirmo reizi karjerā. Februārī viņas cīnījās Dubaijas "WTA 500" turnīrā finālā, kurā piedzīvoja zaudējumu.

Vienspēļu sacensībās, kur planētas 16.rakete Ostapenko bija izsēta ar pirmo numuru, Latvijas tenisiste ceturtdien zaudēja otrajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!