Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko kopā ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku piektdien iekļuva Birmingemas "WTA 250" turnīra dubultspēļu finālā.

Latvijas un Ukrainas duets, kas turnīrā izsēts ar otro numuru, pusfinālā ar rezultātu 7-6 (7:5), 7-6 (9:7) uzvarēja ar trešo numuru izliktās indieti Saniju Mirzu un čehieti Luciji Hradecku, kuras karjeras laikā izcīnījušas attiecīgi trīs un divus "Grand Slam" dubultspēļu titulus.

Fināla sasniegšana Ostapenko dod 180 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Pirmās kārtas cīņā viņas ar rezultātu 6-3, 6-4 uzvarēja Ļudmilas Kičenokas dvīņumāsu Nadiju un serbieti Aleksandru Kruniču, bet otrajā kārtā ar 6-1, 4-6, 12:10 pārspēja amerikānietes Lorēnu Deivisu un Ketiju Maknalliju.

Ostapenko un Kičenoka mēneša sākumā aizcīnījās līdz Francijas atklātā čempionāta dubultspēļu turnīra pusfinālam, abām šo fāzi sasniedzot pirmo reizi karjerā. Februārī viņas cīnījās Dubaijas "WTA 500" turnīrā finālā, kurā piedzīvoja zaudējumu.

Vienspēļu sacensībās, kur planētas 16.rakete Ostapenko bija izsēta ar pirmo numuru, Latvijas tenisiste ceturtdien zaudēja otrajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!