Latvijas sieviešu tenisa izlase izcīnījusi uzvaru arī ceturtajā, noslēdzošajā Federāciju kausa izcīņas Pasaules otrās grupas duelī pret Slovākijas valstsvienību, Jeļenai Ostapenko un Diānai Marcinkevičai dubultspēlē ar 6-2, 6-3 apspēlējot Terežu Mihalikovu un Annu Karolīnu Šmiedlovu.

Vēstījām, ka Anastasijas Sevastovas uzvara pār Rebeku Šramkovu nodrošināja uzvaru Latvijas izlasei, liepājniecei panākot kopējo rezultātu 3-0. Komandu kapteiņi Adrians Žguns un Matejs Liptāks bija vienojušies izlaist ceturto vienspēli un abu valstsvienību sēriju noslēgt ar dubultspēli.

Ostapenko un Marcinkeviča spēli uzsāka pārliecinoši labāk, divreiz laužot pretinieču serves un izvirzoties vadībā ar 3-0. Lai gan seta gaitā mājinieces divreiz tika atstātas bez punktiem, īpašas problēmas Slovākijas duets Latvijas izlasei nesagādāja. Marcinkeviča parūpējās par diviem skaistiem sitieniem, ar kuriem bumbiņa tika pārcelta pāri abām pretiniecēm, kamēr Ostapenko izpildīja pārliecinošas serves un veiksmīgi spēlēja pie tīkla.

Spēlei turpinoties ar tās otro setu, latvietes pieļāva dažas nepiespiestas kļūdas. Tas deva iespēju viešņām lauzt vienu Latvijas servi un panākt vadību 3-1. Vairāk "geimus" gan slovākietes neuzvarēja. Kā Ostapenko, tā Marcinkeviča izpildīja dažas gandrīz netveramas serves un latvietes atspēlēja piecus "geimus" pēc kārtas.

Tādējādi Latvija noslēdza dueli pret Slovākiju ar rezultātu 4-0, kas valstsvienībai ļaus 20. un 21. aprīlī sacensties ar kādu no Pasaules pirmās grupas pirmās kārtas zaudētājām.

Portāls "Delfi" spēles gaitā piedāvāja tās tiešraidi, kurā var lasīt tās detalizētu aprakstu:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!