Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas vadošās tenisistes Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova pirmdien pārvarēja Pekinas "Premier" dubultspēļu turnīra pirmo kārtu.

Anastasija Sevastova, spēlējot pārī ar vācieti Jūliju Gērgesu, ar rezultātu 7-6 (7:3), 6-2 uzvarēja japānieti Makoto Ninomiju un ķīnieti Džaosjuaņu Janu, kuras turnīrā piedalījās ar organizatoru speciālo ielūgumu jeb "wild card".

Par uzvaru pirmajā kārtā Sevastovas duets nopelnīja 120 WTA dubultspēļu punktus.

Nākamajā kārtā Sevastova un Gērgesa spēkosies ar amerikānieti Nikolu Meličaru un čehieti Petru Peški, kuras izliktas ar astoto numuru.

Savukārt dažas stundas vēlāk kortā devās Ostapenko un viņas pāriniece no Ukrainas Dajana Jastremska, kuras pirmās kārtas mačā ar rezultātu 6-4, 2-6, 10-4 uzvarēja amerikānieti Vaniu Kingu un Moniku Nikulesku no Rumānijas.

Par otrās kārtas sasniegšanu Ostapenko pāris nopelnīja 120 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Nākamajā kārtā Latvijas/Ukrainas duets tiksies ar sacensību pirmo numuru taivānieti Suveju Sje un Barboru Stricovu no Čehijas.

Jau ziņots, ka Sevastova vienspēļu turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 7-6 (7:4), 1-6, 2-6 zaudēja pasaules trešajai raketei Jeļinai Svitoļinai no Ukrainas. Ostapenko pirmdien otrajā kārtā ar rezultātu 2-6, 1-6 piekāpās Kateržinai Sinjakovai (WTA 41.).

Turnīrs Pekinā notiks uz cietā seguma, bet tā norise paredzēta līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!