Foto: LETA

Latvijas vadošās tenisistes Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova piekritušas palīdzēt Latvijas izlasei Billijas Džīnas Kingas Kausa duelī ar Indiju, apstiprināja Latvijas Tenisa savienības (LTS) prezidents Juris Savickis.

LTS trešdien paziņoja, ka Latvijas sieviešu tenisa izlase Billijas Džīnas Kingas Kausa (iepriekš - Federāciju kausa) "play-off" spēles 16. un 17.aprīlī aizvadīs nacionālajā tenisa centrā "Lielupe".

Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) tūrē tajā nedēļā paredzēts tikai mazākas raudzes WTA 250 turnīrs Ķīnā.

"Liels paldies Aļonai un Anastasijai, ka arī šoreiz ir atsaukušās uz aicinājumu palīdzēt izlasei. Tieši pateicoties viņām, pēdējos gados mums ir bijuši labi panākumi. Abas ir piekritušas palīdzēt," teica Savickis.

Izlases sastāvu kopā ar LTS veido izlases kapteinis Adrians Žguns. Iepriekšējo reizi Latvijas izlases sastāvā bija Ostapenko (WTA 47.), Sevastova (WTA 53.), Diāna Marcinkēviča (WTA 275.) un Daniela Vismane (WTA 503.) - šīs četras tenisistes arī šobrīd ir vadošās pašmāju sportistes WTA rangā.

Savukārt Indijas vienspēļu labākā tenisiste ir Ankita Raina (WTA 181.). Pretiniecēm ir titulēta dubultspēļu speciāliste - pāru cīņās trīs "Grand Slam" trofejas izcīnījusī kādreizējā ranga līdere Sanija Mirza.

Latvijas izlases pretiniece Indija Billijas Džīnas Kingas Kausa reitingā ieņem 56. vietu, bet Latvija šobrīd ierindojas 13. vietā.

Astoņu dueļu uzvarētājiem 2022.gadā plānota dalība kausa kvalifikācijas turnīrā, kamēr zaudētāji atkāpsies uz sava reģiona grupu I.

Pērn februārī Latvija ar Aļonu Ostapenko un Anastasiju Sevastovu ierindā ar 2-3 Evretā piekāpās mājiniecēm ASV tenisistēm un neiekļuva spēcīgāko 12 komandu skaitā, lai startētu finālā.

Par Federāciju kausu iepriekš dēvētais tenisa turnīrs pērn tika pārsaukts par Billijas Džīnas Kingas Kausa

izcīņu. Turnīrs pēc valstu pārstāvības ir lielākās ik gadu rīkotās sporta sacensības nacionālajām sieviešu komandām.

Bijusī ASV tenisiste Billija Džīna Kinga ir divpadsmitkārtēja "Grand Slam" turnīru uzvarētāja. Viņas rēķinā ir arī 16 uzvaras "Grand Slam" turnīros dubultspēlēs.

Kingu uzskata par līdztiesības cīnītāju tenisā, cenšoties panākt vienādas tiesības vīriešiem un sievietēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!