Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisistes Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova pirms Šturtgartes "Premier" sērijas turnīra Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) rangā saglabājušas savas rekordaugstās pozīcijas.

Jau vēstīts, ka svētdien Ostapenko un Sevastova palīdzēja Latvijas izlasei Federāciju kausa izcīņā pārspēt Krieviju un pēc 24 gadu pārtraukuma atgriezties pasaules grupā. Uzreiz pēc šī panākuma abām Latvijas sportistēm jādodas uz Štutgarti.

Ostapenko WTA rangā joprojām ir piektajā vietā, bet Štutgartes turnīrā viņa izlikta ar ceturto numuru. Viņai pirmā kārta ir brīva, bet otrajā kārtā Latvijas sportistei būs jātiekas ar kādu no kvalifikācijas kārtu pārvarējušo tenisisti.

Savukārt Sevastova ierindojas 15. pozīcijā, bet Štutgartes turnīrs viņai būs jāsāk no pirmās kārtas, kur būs jātiekas ar vācieti Jūliju Gērgesu, ar kuru pēdējā laikā sanācis spēlēt bieži. Vāciete jaunākajā rangā ir 11. vietā.

Latvijas trešā rakete ir Diāna Marcinkeviča, kura atrodas 282. vietā, bet Daniela Vismane atrodama 785. pozīcijā. WTA rangā no Latvijas tenisistēm ir arī Alise Černecka un Irina Ļapustina, kuras atrodamas 1028. un 1066. vietā.

WTA ranga līderpozīcija ir Simona Halepa, kurai seko Karolīna Vozņacki un Garvīne Mugursa, bet TOP 5 ir arī Jeļina Svitoļina un Ostapenko. Desmitniekā atrodas Karolīna Plīškova, Karolīna Garsija, Venusa Viljamsa, Sloeina Stīvensa un Petra Kvitova.

Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) jaunākajā rangā Ernests Gulbis ir 189. vietā, kas, salīdzinot ar pagājušo nedēļu, ir kāpums par četrām vietām, bet Mārtiņš Podžus ierindojas 592. pozīcijā. Pārējie Latvijas tenisisti atrodami ārpus pirmā tūkstoša – Miķelis Lībietis (1183.), Artūrs Lazdiņš (1355.), Roberts Grīnvalds (1583.), Krišjānis Stabiņš (1583.), Mārtiņš Rocēns (1834.).

ATP ranga līderpozīcijā ir Rafaels Nadals, kuram seko Rodžers Federers, bet uz trešo vietu pakāpies Aleksandrs Zverevs, kurš apsteidza Marinu Čiliču. Piektajā vietā ir Grigors Dmitrovs, Huans Martins del Potro ieņem sesto vietu, Dominiks Tīms ir septītais, bet Kevins Andersons – astotais, bet labāko desmitnieku noslēdz Džons Isners un Davids Gofēns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!