Foto: LETA

Latvijas vadošās tenisistes Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova jaunākajā WTA rangā, kas publicēts pirms šāgada trešā "Grand Slam" turnīra, Vimbldonas čempionāta, saglabājušas savas pozīcijas.

Jeļena Ostapenko joprojām ir planētas 12. spēcīgākā tenisiste, bet Anastasija Sevastova, kura šodien iesāk cīņas Vimbldonā, saglabājusi 21. vietu.

Pārējām Latvijas tenisistēm rangā kritums – Diāna Marcinkēviča noslīdējusi par vienu pozīciju zemāk uz 277. vietu, Daniela Vismane zaudējusi divas pozīcijas (693. v.), Alisei Čerņeckai kritums par trim (1008.), bet Irina Ļapustinai – par vienu vietu (1071.).

Labāko desmitniekā izmaiņas pirms Vimbldonas turnīra minimālas: rumāniete Simona Halepa joprojām ir pirmā rakete, savas pozīcijas tālāk saglabājušas arī Karolīne Vozņacki, Garvinje Mugurusa, Sloeina Stīvensa, Jeļina Svitoļina un Karolīne Garsija. Pozīcijām samainījušās abas ranga TOP 10 esošās čehietes – Petra Kvitova pacēlusies uz septīto vietu, uz astoto nobīdot Karolīnu Plīškovu. Devīto vietu saglabājusi Venusa Viljamsa, bet labāko desmitniekā ienākusi vāciete Angelika Kerbere, no TOP 10 izstumjot amerikānieti Medisonu Kīzu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!