Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko Vimbldonas čempionāta pirmajā kārtā otrdien tiksies ar kanādieti Leilu Fernandesu, bet Anastasijai Sevastovai pretī stāsies Kazahstānas tenisiste Zarina Dijasa.

Ostapenko spēle pret Fernandesu risināsies kā pēdējā ceturtajā kortā, un tā varētu sākties plkst.20 pēc Latvijas laika. To tiešraidē translēs kanāls "Best4Sport".

Ostapenko, kas WTA rangā ieņem 34.vietu, tiksies ar pasaules ranga 71.raketi Fernandesu.

Abas tenisistes savā starpā spēkosies pirmo reizi.

Ostapenko sezonu uz zāles seguma iesāka Birmingemas "WTA 250" turnīrā, kur apstājās otrajā kārtā, bet Īstbornas "WTA 500" sacensībās viņa uzvarēja, finālā ar 6-3, 6-3 pārspējot Igaunijas pirmo raketi Aneti Kontaveitu. Birmingemā otro kārtu nepārvarēja arī 18 gadus vecā Fernandesa.

Aizpērn Fernandesa uzvarēja "French Open" junioru turnīrā, bet šī gada maijā izcīnīja savu pirmo WTA titulu, uzvarot Monterejas "WTA 250" sērijas sacensībās. Latvijas tenisistei karjerā izdevies uzvarēt četros WTA vienspēļu turnīros.

Ostapenko šosezon uzvarējusi 19 no 30 spēlēm, bet Fernandesai ir 14 panākumi 25 cīņās.

Latvijas tenisiste 2018.gadā sasniedza Vimbldonas čempionāta pusfinālu, bet gadu pirms tam aizcīnījās līdz ceturtdaļfinālam. 18 gadus vecā Fernandesa Vimbldonā spēlē pirmo reizi karjerā.

Otrajā kārtā šī mača uzvarētāja tiksies ar krievieti Darju Kasatkinu (WTA 35.) vai rumānieti Patriciju Mariju Tigu (WTA 63.).

Savukārt Sevastova un Dijasa spēkosies astotajā kortā, un mačs sāksies ap plkst.17 pēc Latvijas laika. To tiešraidē translēs kanāls "Best4Sport".

Tikmēr Sevastova reitingā ir 56.pozīcijā, bet Dijasa ieņem 101.vietu. Arī šīs abas tenisistes savā starpā spēkosies pirmo reizi.

Sevastova sezonu uz zāles seguma sākusi gana veiksmīgi - liepājniece Īstbornā pēc kvalifikācijas pārvarēšanas sasniedza ceturtdaļfinālu, kur pēc uzvaras ar 6-2 pirmajā setā divos taibreikos piekāpās citai Kazahstānas sportistei Jeļenai Ribakinai. Dijasa jūnijā piedalījās divos turnīros Notingemā, kur WTA ranga sacensībās sasniedza otro kārtu, bet ITF turnīrā zaudēja pirmajā mačā.

Dijasa savu līdz šim vienīgo WTA titulu izcīnīja 2017.gadā Tokijā, kamēr Sevastovas kontā ir uzvaras četros vienspēļu turnīros.

Sevastovai šosezon ir 19 uzvaras un 13 zaudējumi, bet Dijasai - deviņi panākumi un 11 neveiksmes.

Sevastova Vimbldonā ne reizi nav tikusi tālāk par otro kārtu, turpretī Dijasa divreiz aizspēlējusies līdz ceturtajai kārtai.

Pārvarot pirmo kārtu, otrajā pretī stāsies pēdējo sezonu karjerā aizvadošā nīderlandiete Kiki Bertensa (WTA 21.) vai ukrainiete Marta Kostjuka (WTA 70.).

Ostapenko Vimbldonā piedalīsies arī dubultspēļu turnīrā, kur cīnīsies kopā ar Kostjuku, pirmajā kārtā mērojot spēkus ar Šveices/ASV duetu Belinda Benčiča/Sofija Kenina.

Sezonas trešais "Grand Slam" turnīrs - Vimbldonas meistarsacīkstes - norisināsies līdz 11.jūlijam. Pērn Covid-19 pandēmijas dēļ čempionāts tika atcelts.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!