Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisistes Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova uzzināja savas pretinieces sezonas noslēdzošajā "Grand Slam" turnīrā – ASV atklātajā čempionātā.

Ostapenko pasaules rangā izlikta ar desmito numuru un pirmajā kārtā tiksies ar vācieti Andreu Petkoviču. Vācijas ceturtā labākā tenisiste šobrīd pasaules rangā ieņem vien 91. vietu, bet "US Open" viņas labākais sasniegums ir ceturtdaļfināls 2011. gadā. Pērn Petkoviča sacensībās Ņujorkā nepārvarēja pirmo kārtu. Ostapenko pērn "US Open" tika līdz trešajai kārtai, kas ir viņas labākais sasniegums Ņujorkā.

Abas tenisistes līdz šim savā starpā tikušās vienu reizi. 2016. gadā Dohas "Premier" turnīra pusfinālā pārāka bija Ostapenko, jo vāciete spēli nepabeidza. Pirmajā setā Ostapenko uzvarēja ar 7-5, bet otrajā pie rezultāta 1-0 Ostapenko labā pretiniece izstājās.

Otrajā kārtā Ostapenko un Petkovičas dueļa uzvarētāja tiksies ar kādu no mājiniecēm - 22 gadus veco Teilori Tounsendu (73. vieta pasaules rangā) vai Amandu Aņisimovu (138. vieta pasaules rangā). 16 gadus vecā Aņisimova pērn uzvarēja "US Open" meiteņu sacensībās, bet šogad pieaugušo konkurencē startēs ar "wild card" ielūgumu.

Savukārt Sevastova, kura "US Open" izlikta ar 19. numuru, pirmajā kārtā spēlēs pret Horvātijas labāko tenisisti Donnu Vekiču. 22 gadus vecā horvātiete šobrīd pasaules rangā ieņem 41. vietu.

Sevastovas un Vekičas dueļa uzvarētāja otrajā kārtā tiksies ar slovēnieti Polonu Hercogu (78. vieta pasaules rangā) vai mājinieci Kleiriju Liu (158. vieta). 18 gadus vecā amerikāniete turnīrā startē ar "wild card" ielūgumu.

2017. gada "US Open" Vekiča tika līdz trešajai kārtai, kurā ar 2-6, 3-6 piekāpās tieši Sevastovai. Savā starpā tenisistes aizvadījušas trīs savstarpējās cīņas – visi trīs mači bijuši uz cietā seguma kortiem un visos trijos dueļos pārāka bijusi liepājniece.

Sevastova gan pērn, gan 2016. gadā Ņujorkā aizcīnījās līdz ceturtdaļfinālam.

Atgādinām, ka vīriešu sacensībās šogad nebūs Latvijas pārstāvju, jo valsts labākais tenisists Ernests Gulbis nepārvarēja kvalifikāciju, piedzīvojot zaudējumu jau atlases pirmajā kārtā.

"US Open" sāksies nākamo pirmdien, 27. augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!