Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas sieviešu tenisa zvaigzne Jeļena Ostapenko savu sezonas pirmo turnīru - Šeņdžeņas WTA "International" sērijas sacensības - uzsāks pret rumānieti Moniku Nikulesku.

Pasaules 22.raketei Ostapenko, kura Ķīnā notiekošajā turnīrā izlikta ar ceturto numuru, pirmajā kārtā būs jāsacenšas ar kādu no kvalifikācijas veiksminiecēm. Par tādu kļuvusi planētas ranga 99.vietas īpašniece Nikulesku, kura Šeņdžeņā pārvarēja abas kvalifikācijas kārtas, nezaudējot nevienu setu.

Sagaidāms, ka Ostapenko ar Nikulesku spēkosies otrdien.

Abas tenisistes savā starpā ir tikušās vienu reizi - 2016.gadā Ostapenko cieta zaudējumu Monreālas WTA "Premier" sērijas turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 6-3, 5-7, 1-6.

Pārvarot pirmo kārtu, Ostapenko otrajā kārtā tiksies ar čehieti Kristīnu Plīškovu (WTA 94.) vai rīkotāju speciālo ielūgumu saņēmušo ķīnieti Šuai Penu (WTA 125.).

Ostapenko šajā gadā aizkļuva līdz Maiami WTA "Premier" turnīra finālam un Vimbldonas čempionāta pusfinālam, bet nespēja aizstāvēt pērn izcīnītos "French Open" un Seulas WTA "International" titulus. Gada pirmajos mēnešos viņa rangā sasniedza rekordaugsto piekto vietu, bet nestabilais sezonas turpinājums lika atkāpties rangā.

Ostapenko 2018.gadā izcīnīja 23 uzvaras un cieta 21 zaudējumu.

Tikmēr 31 gadu vecā Nikulesku savas karjeras laikā izcīnījusi trīs WTA titulus, no kuriem pēdējais bija pirms vairāk nekā diviem gadiem. Rekords pasaules rangā viņai ir 28.vieta, kas tika sasniegta 2012.gada februārī. Iepriekšējo sezonu rumāniete WTA tūrē noslēdza ar deviņām uzvarām un 14 zaudējumiem.

Ostapenko pērn sezonu sāka tieši Šeņdžeņā un debiju šajā turnīrā beidza jau pirmajā kārtā, kurā atzina Kristīnas Plīškovas pārākumu.

Sacensības Šeņdžeņā notiek uz cietā seguma, un pirmo numuru tajās saņēmusi baltkrieviete Arina Sabaļenka, kura reitingā ieņem 13.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!