Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisa zvaigznei Jeļenai Ostapenko Austrālijas atklātajā čempionātā janvārī gūtais savainojums nav ļāvis pienācīgi trenēties un sagatavoties Sanktpēterburgas WTA "Premier" turnīram, tāpēc piektdien aizvadītajā ceturtdaļfināla cīņā pret čehieti Petru Kvitovu viņa nav bijusi gatava par visiem 100%, atzina Ostapenko.

Turnīrā ar otro numuru izliktā Ostapenko piektdien nespēja izrādīt nopietnu pretestību Kvitovai, nepilnas stundas laikā ciešot neveiksmi ar rezultātu 0-6, 2-6, izstājoties no tālākās dalības turnīrā.

"Šis nebija mans labākais mačs. Diemžēl pēc "Australian Open" man bija trauma, tāpēc pirms Sanktpēterburgas turnīra trenējos tikai pāris dienas, tāpēc nebiju gatava par visiem 100%," pēc mača atzina Ostapenko. "Neskatoties uz to, es šeit aizvadīju vienu labu spēli, bet Petra Kvitova šodien darbojās ļoti labi, jo īpaši pirmajā setā."

Latvijas tenisiste aizvadīja kļūdām bagātu spēli, ļaujot pretiniecei mača sākumā izcīnīt septiņus punktus pēc kārtas, turpinājumā tā arī nerodot pretargumentus, ļaujot čehietei svinēt ļoti pārliecinošu uzvaru.

"Neteiktu, ka spēli sāku slikti, jo pirmajā geimā man bija trīs breikbumbas, taču Kvitova visu spēli aizvadīja ļoti augstā līmenī. Viņa darbojās ļoti aktīvi, tāpēc pirmais sets man bija ļoti grūts. Otrajā setā jau bija līdzīga cīņa, taču pretiniece izšķirošajos brīžos nospēlēja labāk, tāpēc svaru kausi nosliecās viņas pusē," atzina Ostapenko.

Viņa dalību Sanktpēterburgas turnīrā noslēdza ar 100 WTA ranga punktiem. Šosezon Ostapenko WTA turnīros cietusi četrus zaudējumus septiņos mačos.

Austrālijs atklātajā čempionātā Ostapenko aizkļuva līdz trešajai kārtai, kur zaudēja igaunietei Anetei Kontaveitai, vēlāk atklājot, ka šajā mačā viņai bija problēmas ar kājām.

Jau nākamajā nedēļā Ostapenko kopā ar Anastasiju Sevastovu, Diānu Marcinkēviču un Danielu Vismani pārstāvēs Latvijas izlasi Federāciju kausa turnīrā. Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas sacensības norisināsies Igaunijas galvaspilsētā Tallinā no 7.līdz 10.februārim, bet Latvija tajās ielozēta vienā grupā ar Polijas, Turcijas un Austrijas izlasēm.

Tikmēr Kvitova pēc spēles neslēpa, ka viņas plāns bijis jau no paša sākuma darboties aktīvi.

"Zināju, ka man vajadzēs saglabāt koncetrāciju katrā izspēlē, jo Ostapenko spēlē agresīvu tenisu. Tas izdevās. Jau iepriekšējā mača trešajā setā atradu savu ritmu, taču šodien vajadzēja spēlēt vēl labāk. Šajā mačā arī ļoti labi servēju, sagādājot pretiniecei problēmas," piebilda Čehijas tenisiste.

Kvitova pusfinālā sestdien tiksies ar Vācijas tenisisti Jūliju Gērgesu, kura WTA rangā atrodama 12.pozīcijā. Gērgesa savā ceturtdaļfināla cīņā viegli ar 6-3, 6-3 uzvarēja kvalifikāciju pārvarējušo krievieti Jeļenu Ribakinu, kura rangā ir 450.vietā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!