Foto: AP/Scanpix/LETA

Ir aizdomas, ka Latvijas labākā tenisiste Jeļena Ostapenko varētu būt pārkāpusi prestižā Vimbldonas čempionāta ģērbšanās etiķeti jeb "dress code", jo otrdien pirmās kārtas cīņā viņa kortā nedevās pilnīgi baltā kostīmā, kā to pieprasa organizatori.

Ostapenko otrdien pirmās kārtas cīņā ar 6-4, 6-4 pieveica francūzieti Oseanu Dodēnu. Latvijas tenisiste bija ģērbusies teju baltā, taču viņas tērpa svārku daļa bija krēmkrāsā, un atšķirība bija gana acīmredzama.

Vimbldonas noteikumi paredz, ka turnīra dalībniekiem jābūt tērptiem gandrīz pilnīgi baltā apģērbā. Šāds ģērbšanās kods attiecas no brīža, kad tenisists dodas kortā. Pat atsevišķā punktā akcentēts, ka šāds noteikums neietver gandrīz baltu vai krēmkrāsu.

Kā raksta portāla "Tennis.com" apskatnieks Deivids Keins, Ostapenko par savu izvēlēto apģērbu varētu saņemt aizrādījumu no turnīra rīkotājiem. "2017. gada "Roland Garros" čempione pieņēma pārdrošu lēmumu apvienot baltu topiņu ar krēmkrāsas svārkiem – tas ir kliedzošs apģērba koda pārkāpums."

Ostapenko šosezon vairākkārt izcēlusies ar spilgtu apģērba izvēli. Viņai ir sadarbība ar Latvijā bāzēto tenisa apģērba zīmolu "DK One".

Vimbldonas čempionāta otrajā kārtā Ostapenko tiksies beļģu tenisa veterāni Janīnu Vikmaijeri, un šobrīd ir intriga ne tikai par pašu maču, bet arī par to, vai Latvijas sportiste kortā dosies šādā pašā apģērbā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!