Foto: Latvijas Pasts

"Latvijas Pasts" sadarbībā ar Latvijas slavenāko tenisisti Jeļenu Ostapenko un Latvijas Tenisa savienību izdevis pastmarkas bloku, kurā fiksēti Ostapenko triumfa mirkļi 2017. gada sezonā.

Jaunās pastmarkas pirmās dienas zīmogošana paredzēta 2017.gada 10. novembrī Rīgas 50. pasta nodaļā t/c "Origo", Stacijas laukumā 2, no plkst.8 līdz 19.30.

Panākumiem bagātākā Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko 2017. gadā triumfēja Francijas atklātā tenisa čempionātā un Seulas WTA "International" sērijas tenisa turnīrā. 2017. gada 9. oktobrī Latvijas vadošā tenisiste sasniedza karjeras rekordu WTA rangā – septīto vietu WTA rangā.

Jaunā pastmarka izdota kā īpašs bloks, un tas ilustrēts ar Jeļenas Ostapenko triumfa brīdi, turot rokās 2017. gada "French Open" čempionāta vienspēļu turnīra uzvaras kausu, kā arī tenisistes 2017. gada lielāko panākumu aprakstu. Līdz ar pastmarku bloku izdota arī speciāla aploksne.

Ar tenisa pasaulē gūtiem panākumiem saistītu oficiālu pastmarku izdošana pasaulē nav ierasta prakse, un arī Latvijā šāda pastmarka izdota pirmoreiz. Ostapenko, komentējot viņai veltītās pastmarkas izdošanu Latvijā, uzsver, ka ir ļoti priecīga par šo faktu: "Es apzinos, ka tas ir liels un unikāls pagodinājums – pašai sava pastmarka."

"Plānot pastmarku izdošanu sportistiem nav vienkārši, jo panākumi mēdz būt pēkšņi vai mainīgi un ne visu valstu pasta administrācijas spēj uz tiem ātri reaģēt," saka "Latvijas Pasta" valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns. "Taču mēs vēl šogad paguvām izveidot pastmarku sēriju, veltītu jaunajiem, talantīgajiem Latvijas sportistiem, un pirmā šīs sērijas zvaigzne ir tieši Jeļena Ostapenko. Jaunais pastmarkas bloks ir "Latvijas Pasta" ieguldījums Latvijas vārda nešanā pasaulē, vēlreiz atgādinot par mūsu lieliskās tenisistes panākumiem."

Jeļenas Ostapenko veltītā pastmarku bloka nominālvērtība ir 1,42 eiro, kas atbilst ierakstītas A klases vēstules nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā, un tā tirāža sasniedz 50 000 eksemplāru. Savukārt aploksne izdota 1500 eksemplāru tirāžā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!