Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko duetā arī amerikānieti Kristīnu Makheilu pirmdien Vimbldonas čempionāta dāmu dubultspēļu turnīra astotdaļfinālā piedzīvoja pamatīgu sagrāvi pret šī brīža pasaules labāko duetu - šveicieti Martinu Hingisu un indieti Saniju Mirzu, kuras turnīrā ir izliktas ar pirmo numuru. Savukārt jauktajās dubultspēlēs Ostapenko sasniedza trešo kārtu.

Ostapenko ar Makheilu trešās kārtas cīņā pret pašreizējām titula īpašniecēm cieta neveiksmi ar 1-6, 0-6, vienīgo punktu izcīnot pirmā seta ceturtajā geimā. Spēle ilga vien 46 minūtes un tajā pilnībā dominēja šveicietes un indietes duets. Hingisa un Mirza piecas reizes guva punktu pretinieču servē, bet pašas atspēlēja divas breikbumbas pirmā seta piektajā geimā.

Hingisa un Mirza pērn izcīnīja Vimbldonas dāmu dubultspēļu čempionu titulu, bet pēc tam triumfēja arī ASV un Austrālijas čempionātos, tiekot pie trim "Grand Slam" turnīru tituliem pēc kārtas, bet vasaras sākumā Francijas atklātajā čempionātā zaudēja trešajā kārtā.

Titulētais duets šogad Vimbldonā pirmajās trīs spēlēs kopā zaudējis tikai 12 geimos.

Ostapenko šī nebija pirmā tikšanās ar Hingisu un Mirzu, jo februārī viņa kopā ar Jevgēņiju Rodinu no Krievijas pret pieredzējušajām tenisistēm tikās Sanktpēterburgas WTA "Premier" sērijas turnīrā, kur pirmajā kārtā zaudēja ar 5-7, 5-7. Otrajā setā Ostapenko un Rodina neizmantoja septiņas setbumbas.

Jau ziņots, ka svētdien Ostapenko un Makheila otrās kārtas mačā ar 6-1, 6-4 pārliecinoši uzvarēja amerikānieti Vanju Kingu un krievieti Allu Kudrjavcevu, kuras turnīrā bija izliktas ar 13. numuru.

Pirms tam sestdien Ostapenko un Makheila pirmajā kārtā ar 3-6, 6-3, 6-1 uzveica ukrainieti Ļudmilu Kičenoku un ASV pārstāvi Varvaru Ļepčenko.

Par iekļūšanu trešajā kārtā Ostapenko nopelnīja 240 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Ostapenko "Grand Slam" turnīru dāmu dubultspēlēs sacentās trešo reizi karjerā, bet līdz šim nekad nebija spējusi uzvarēt pirmajā mačā. Turklāt kopumā Latvijas sportiste dubultspēlēs pirms Vimbldonas bija zaudējusi visos četros mačos, kuros šogad piedalījusies.

Ostapenko pirmdien aizvadīja arī otrās kārtas cīņu jauktajās dubultspēlēs, kur pārī ar austrieti Oliveru Maraku sīvā mačā trīs setos ar 4-6, 7-6 (7:5), 6-4 uzvarēja Nīderlandes sportistus Kiki Bertensu un Žanu Žiljēnu Rožē, kuri bija izlikti ar astoto numuru.

Spēlē, kura ilga divas stundas un piecas minūtes, pirmajā setā izšķirošais bija trešais geims, kurā Ostapenko un Maraks zaudēja punktu pie savas serves, pēc tam nespējot atspēlēties.

Otrajā setā Ostapenko ar partneri spēja izvirzīties vadībā ar 5-2, tomēr nīderlandieši atspēlējās un panāca izlīdzinājumu. Seta liktenis izšķīrās taibrekā, kurā Latvijas un Austrijas sportisti izvirzījās vadībā ar 4:2 un pēc tam novadīja arī setu līdz panākumam.

Savukārt izšķirošajā trešajā setā Ostapenko un Maraks sāka ar izmantotu breikbumbu un pēc tam panāca arī 2-0 savā labā. Tiesa, pēc tam Bertensa un Rožē guva trīs punktus pēc kārtas. Izšķirošais bija seta devītais geims, kurā Latvijas tenisistes duets otro reizi setā guva punktu pretinieku servē, pēc tam arī nodrošinot uzvaru visā mačā.

Ostapenko pret Bertensu cīnījās vienspēļu pirmajā kārtā, taču piedzīvoja zaudējumu ar 3-6, 2-6.

Trešajā kārtā jeb astotdaļfinālā Ostapenko un Maraks cīnīsies vai nu pret čehiem Radeku Štepāneku un Lūciju Šafāržovu, vai kādu no pirmās kārtas veiksminiekiem, jo cīņa starp Dmitriju Tursunovu (Krievija)/Andrea Petkoviču (Vācija) un čehiem Jirži Veseliju/Kateržinu Siniakovu vēl nav aizvadīta.

Pirmajā kārtā Ostapenko un Maraks svētdien ar 6-3, 6-2 droši uzvarēja Vācijas pārstāvi Dastinu Braunu un amerikānieti Medisonu Brenglu. Šī cīņa pirmoreiz kalendārā bija ieplānota jau piektdien, tomēr ne tad, ne arī sestdien to laikapstākļu dēļ neizdevās sākt.

Latvija jaukto dubultspēļu sacensībās "Grand Slam" turnīros pārstāvēta pirmoreiz kopš 2013.gada, kad Vimbldonā jau pirmajā mačā zaudēja Līga Dekmeijere.

Arī Anastasija Sevastova centās sasniegt Vimbldonas dāmu dubultspēļu turnīra pamatsacensības, taču kvalifikācijas pirmajā kārtā, spēlējot duetā ar Lihtenšteinas tenisisti Štefāniju Fogtu, viņa ar 2-6, 4-6 piekāpās ķīnietēm Janai Džaosjuaņai un Džaņai Kailiņai.

Savukārt vienspēļu turnīrā Ostapenko, Sevastova un Ernests Gulbis pirms nedēļas piedzīvoja zaudējumu jau pirmajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!