Foto: AP/Scanpix

Latvijas talantīgā tenisiste Aļona Ostapenko jaunākajā WTA vienspēļu rangā atkal sasniegusi jaunu karjeras rekordu un pirmoreiz karjerā kļuvusi par valsts pirmo raketi.

Pagājušā gada Latvijas sporta uzlecošā zvaigzne Ostapenko šonedēļ veikusi kāpumu par septiņām pozīcijām un pakāpusies uz 259.vietu. Pagājušā gada Vimbldonas čempionāta junioru turnīra uzvarētāja kopš pērnā septembra vidus savu karjeras rekordu WTA rangā labojusi 13 reizes.

Tikmēr līdzšinējā valsts pirmā Diāna Marcinkēviča šonedēļ piedzīvojusi kritumu par trim pozīcijām un tagad ieņem 265.vietu. Abas tenisistes šonedēļ šķir četri punkti. Marcinkēvičas karjeras rekords vienspēļu rangā ir 196.vieta, kas tika sasniegta pagājušā gada aprīlī.

Kā ziņots, iepriekšējā nedēļā abas vadošās valsts tenisistes palīdzēja Latvijas izlasei saglabāt vietu Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrā, izšķirošajā cīņā ar 2-1 pārspējot Austriju. Tomēr Marcinkēviča šoreiz Latvijas izlasei nespēja pilnvērtīgi spēlēt kājas traumas dēļ.

Šonedēļ Ostapenko un Marcinkēvičai līdzdalība turnīros nav paredzēta.

Tikmēr 885.vietā pasaules rangā atgriezusies kādreizējā valsts labākā tenisiste Anastasija Sevastova, kura aizpagājušajā nedēļā pēc ilgas pauzes atgriezās sacensību apritē, ITF 10 000 sērijas sacensībās Šarm eš Šeihā triumfējot gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs.

Savukārt Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja pusmāsa Laura Gulbe rangā saglabājusi 905.pozīciju, kas ir viņas karjeras augstākā pozīcijā. Tikmēr 1112.vietā atrodas Anastasija Homutova, atkāpjoties par sešām pozīcijām.

Ranga pirmajā desmitniekā šonedēļ izmaiņas nav notikušas.

Pirmo vietu jau ilgstoši ieņem amerikāniete Serēna Viljamsa, kura ir gados vecākā ranga pirmā rakete tā vēsturē un janvāra pēdējā dienā kļuva par Austrālijas turnīra uzvarētāju, bet otrā ir Marija Šarapova no Krievijas, kura bija amerikānietes pretiniece sacensību finālā. Trešo vietu ieņem rumāniete Simona Halepa, kura apsteidz Petru Kvitovu no Čehijas, bet piektā ir dāniete Karolīne Vozņacki.

Ana Ivanoviča no Serbijas ir sestā, bet Eižēnija Bušāra no Kanādas joprojām ir septītā. Poliete Agņeška Radvaņska atrodas astotajā pozīcijā, krieviete Jekaterina Makarova ir devītā, bet pirmo desmitnieku noslēdz Angelika Kerbere no Vācijas.

Šonedēļ WTA turnīri nenotika, jo valstis aizvadīja Federāciju kausa sacensības.

Dubultspēļu rangā Marcinkēviča atkāpusies par vienu vietu uz 180.pozīciju, bet Ostapenko ieguvusi 97 vietas un pakāpusies uz 328.pozīciju, kļūstot par valsts otro raketi. Vēl Līga Dekmeijere zaudējusi divas vietas un tagad ieņem 339.vietu, bet Sevastova rangā atgriezusies 1014.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!