Foto: DELFI

Ne pārāk sekmīgi šosezon spēlējošā Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pirmdien, 1. aprīlī, publicētajā WTA pasaules ranga jaunākajā sarakstā noslīdējusi jau uz ceturto desmitu, bet Latvijas labākā tenisiste saglabājusi savu 12. vietu.

Sevastova pagājušajā nedēļā Maiami "Premier" turnīrā netika tālāk par trešo kārtu, WTA rangā zaudēja 125 punktus, kas punktu ziņā viņu attālināja no pirmā desmitnieka. Savukārt Ostapenko sacensībās Maiami atkal zaudēja savā pirmajā spēlē, kas viņai maksāja ar astoņu pozīciju kritumu WTA rangā. Tagad viņa ieņem 31. vietu, kas ir zemākā pozīcija kopš triumfa 2017. gada Francijas atklātajā čempionātā.

Abas labākās Latvijas tenisistes šonedēļ Čarlstonā izies grunts seguma kortos. Ostapenko pirmās kārtas spēle pret zviedrieti Juhanu Larsoni paredzēta jau pirmdien pievakarē pēc Latvijas laika. Sevastovai turnīrā Čārlstonā pirmā kārta ir brīva un viņa cīņas sāks ar otro kārtu.
Vēl WTA rangā no Latvijas tenisistēm Diāna Marcinkēviča ieņem 267.pozīciju, bet Daniela Vismane atrodas 647. vietā.

WTA ranga augšgalā jaunākajā sarakstā notikusi pamatīga "staigāšana". Pirmo vietu gan nemainīgi saglabā Australijas atklātā čempionāta uzvarētāja Naomi Osaka, bet uz otro pozīciju, apsteidzot Petru Kvitovu, pakāpusies kādreizējā ranga līdere Simona Halepa. Vēl labāko sešiniekā ir Karolīna Plīškova, Angelika Kerbere un Kiki Bertensa.

Vīriešu tenisa ATP rangā 78. vietu saglabājis Ernests Gulbis, bet vēl šajā rangā no Latvijas sportistiem ir vien Mārtiņš Podžus (655. vieta).

ATP ranga līderis joprojām ir Novāks Džokovičs, kuram seko Rafaels Nadals un Aleksandrs Zverevs. Pēcd triumfa Maiami turnīrā uz ceturto pozīciju pakāpies veterāns Rodžers Federers, apsteidzot Dominiku Tīmu, bet labāko desmitniekā vēl atrodas Kei Nišikori, Kevins Andersons, Stefans Cicips, Huans Martins del Potro un Džons Isners.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!