Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) pasaules rangā Latvijas vadošā spēlētāja Jeļena Ostapenko pakāpusies par četrām vietām un tagad ieņem 21. pozīciju, bet karjeras rekordu sasniegusi igauniete Anete Kontaveita, kura tagad ir sestā. Savukārt Ernests Gulbis ATP rangā pakāpies par 20 pozīcijām un tagad ieņem 241.vietu.

Iepriekšējā nedēļā Ostapenko sasniedza Sanktpēterburgas "WTA 500" turnīra pusfinālu, kurā piekāpās Kontaveitai, kas finālā uzvarēja grieķieti Mariju Sakari, tiekot pie sava pirmā titula šosezon un sestā karjerā.

Otra vadošā Latvijas spēlētāja Anastasija Sevastova WTA rangā pakāpās par vienu pozīciju un ieņem 78.vietu.

Daniela Vismane rangā pakāpusies par astoņām vietām un šajā nedēļā ir 270.pozīcijā, Diāna Marcinkēviča ir par sešām vietām augstāk (280.), savukārt par 16 vietām augstāk pakāpās Kamilla Bartone (378.), bet par vienu - Darja Semeņistaja (548.). Iepriekš ieņemto vietu saglabā Sabīne Rutlauka (945.), bet divas pozīcijas zemāk ir Anna Ozerova (981.). Tikmēr Margarita Ignatjeva atkāpās par 18 vietām (1117.), četras pozīcijas zaudēja Patrīcija Špaka (1129.), bet Līga Dekmeijere pakāpusies par trim pozīcijām augstāk (1338.).

WTA ranga līderes godu saglabā austrāliete Ešlija Bārtija, kurai seko baltkrieviete Arina Sabaļenka, čehietes Barbora Krejčikova un Karolīna Plīškova. Piektā rangā joprojām spāniete Paula Badosa, sesto vietu ieņem Kontaveita, aiz kuras tagad ir Garvinje Mugurusa no Spānijas un grieķiete Marija Sakari. Devīto vietu ieņem Iga Švjonteka no Polijas, bet labāko desmitnieku noslēdz Onsa Žabēra no Tunisijas.

Dubultspēļu rangā Ostapenko saglabā 22.vietu, bet Marcinkēviča, kura atkāpusies par vienu pozīciju zemāk, ir 235.vietā. Vismane savu pozīciju uzlaboja par sešām vietām (256.), kamēr trīs vietas augstāk ir Bartone (417.). Divu pozīciju kritums Semiņistajai (753.), Špaka par divām vietām pakāpusies uz 1056.pozīciju, bet Ignatjeva divas vietas zaudējusi (1106.) Tikmēr Sevastova saglabā 1365.vietu, Dekmeijere vienu pozīciju atguvusi (1368.), Ozerova zaudējusi divas vietas (1475.)bet Rutlauka noslīdējusi par trim pozīcijām zemāk (1730).

ATP ranga līderis joprojām ir serbs Novaks Džokovičs, viņam seko krievs Daņiils Medvedevs, bet trešais ir vācietis Aleksandrs Zverevs.

Ceturtais joprojām rangā ir grieķis Stefans Cicips, piektajā vietā ir "Grand Slam" rekordists spānis Rafaels Nadals, sestajā pozīcijā ir itālietis Mateo Berretīni, kuram seko krievs Andrejs Rubļovs un norvēģis Kaspers Rūds. Devītajā vietā atrodas kanādietis Fēlikss Ožē-Aljasims, bet pirmo desmitnieku noslēdz Janiks Siners no Itālijas.

Mārtiņš Podžus rangā zaudējis 82 vietas un ieņem 694.pozīciju, par vienu vietu pakāpies Roberts Štrombahs (750.), par pozīciju zemāk noslīdējis Kārlis Ozoliņš (1046.). Artūrs Lazdiņš zaudējis sešas vietas (dalīta 1639.vieta), četras vietas zemāk nekā iepriekšējā rangā ir Jānis Podžus (dalīta 1997.), tikmēr Mārtiņš Rocēns atkāpies par trim vietām (dalīta 2073.).

Dubultspēļu rangā M.Podžus noslīdējis par sešām pozīcijām uz 538.vietu, savu vietu saglabājis Štrombahs (606.), bet Gulbim četru vietu kāpums uz 792.pozīciju. Ozoliņš pakāpies par sešām vietām uz 964.pozīcijā, J.Podžus ir piecas vietas augstāk nekā pirms nedēļas (1329.), bet Lazdiņš atguvis vienu pozīciju (1421.). Tikmēr Rocēns rangā saglabājis 1667.vietu, bet Daniels Linkuns-Morozovs zaudējis vienu pozīciju un noslīdējis uz dalītu 1902.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!