Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Latvijas pirmā rakete Jeļena Ostapenko jaunajā Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) pasaules rangā zaudējusi sešas pozīcijas un šonedēļ ieņem 20.vietu.

Starp pasaules 50 vadošajām tenisistēm šis bija lielākais nedēļas kritums, bet "Top 100" sarakstā vairāk pozīcijas zaudēja vien čehiete Marketa Vonrdoušova, kura noslīdēja par 29 vietām un tagad ieņem tikai 103.pozīciju.

Tikmēr Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja piedzīvojusi 31 vietas kritumu un tagad ieņem 242.pozīciju.

Savukārt Daniela Vismane zaudējusi trīs vietas un šonedēļ ir 292.vietā. Diāna Marcinkēviča (386.) un Kamila Bartone (649.) savas pozīcijas saglabājušas, Anna Ozerova (955.) atguvusi 16 vietas, bet Margarita Ignatjeva pakāpusies par vienu vietu augstāk uz 1292.pozīciju.

Ranga līdere joprojām ir poliete Iga Švjonteka, kurai seko neitrālā tenisiste Arina Sabaļenka. Trešā šonedēļ ir ASV tenisiste Džesika Pegula, kura apsteigusi tunisieti Onsu Žabēru, bet piekto vietu saglabā Francijas sportiste Karolīne Garsija. Sestā ir Koko Gofa no ASV, septīto pozīciju ieņem grieķiete Marija Sakari, astotā ir neitrālā tenisiste Darja Kasatkina, devītā - šveiciete Belinda Benčiča, bet labāko desmitnieku noslēdz Jeļena Ribakina no Kazahstānas.

Dubultspēlēs Ostapenko saglabā 11.vietu, kamēr Vismane (243.) zaudējusi vienu pozīciju. Tikmēr par ar divām vietām augstāk nekā iepriekš ir Marcinkēviča (247.), par trim - Semeņistaja (267.), četrām - Bartone (512.), bet piecām - Patrīcija Špaka, Elza Tomase (abām dalīta 855.) un Denīza Marcinkēviča (932.). Par vienu pozīciju pakāpusies Līga Dekmeijere (1200.), bet par trim vietām šonedēļ ir Ignatjeva (1216.) un Ozerova (1363.).

Savukārt Ernests Gulbis pirmdien publicētajā Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā zaudējis trīs pozīcijas un ieņem 340.vietu.

Latvijas otrā rakete Roberts Štrombahs zaudējis piecas vietas un šonedēļ ieņem 496.pozīciju, Kārlis Ozoliņš (dalīta 1221.) ir par divām vietām zemāk nekā iepriekš, bet Mārtiņš Rocēns saglabājis rangā dalītu 1865.pozīciju.

Līderpozīciju saglabā serbs Novaks Džokovičs, otrais ir spānis Karloss Alkarass, trešais - grieķis Stefans Cicips, ceturtais - norvēģis Kaspers Rūds, bet piekto vietu ieņem neitrālais tenisists Andrejs Rubļovs. Spānis Rafaels Nadals ir sestajā pozīcijā, tālāk seko amerikānis Teilors Frics, bet no 11.vietas uz astoto pakāpies neitrālais sportists Daņiils Medvedevs. Par vinu vietu zemāk uz devīto pozīciju noslīdējis kanādietis Fēliks Ožē-Aljasims, bet uz desmito - dānis Holgers Rūne, kamēr Huberts Hurkačs (tagad ATP 11.) no Polijas labāko desmitnieku ir atstājis.

Latvijas pirmais numurs dubultspēļu rangā Miķelis Lībietis veicis trīs vietu kāpumu un tagad ieņem 326.pozīciju, četru vietu kritumu piedzīvojis Štrombahs (560.), kamēr Ozoliņš pakāpies par astoņām pozīcijām (1197.), bet Rocēns (dalīta 1557.) - par piecām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!