Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas jaunais tenisists Kārlis Ozoliņš trešdien "Australian Open" sasniedza junioru turnīra ceturtdaļfinālu, bet vēlāk gan viņš, gan Latvijas tenisiste Kamilla Bartone iekļuva dubultspēļu sacensību pusfinālos.

17 gadus vecais Ozoliņš, kurš junioru turnīrā izlikts ar 12. numuru, trešās kārtas spēlē ar rezultātu 6-3, 7-6 (7:5) pārspēja šveicieti Leandro Rīdi, kurš izlikts ar sesto numuru.

Latvietim ceturtdaļfinālā pretinieks būs krievs Jegors Agafonovs, kurš junioru rangā ieņem 80. vietu, bet ATP reitingā ir 1755. pozīcijā.

Iepriekš Ozoliņš piedalījās arī "US Open" turnīrā, taču vienspēlēs viņš nepārvarēja pirmo kārtu.

Dubultspēļu turnīrā Ozoliņš kopā ar Polijas pārstāvi Mikolaju Lorensu ceturtdaļfinālā ar 6-4, 2-6, 10:7 pārspēja francūžus Arturu Kazo un Aroldu Majo. Latvijas duets turnīrā saņēmis sesto numuru, bet viņu pretiniekiem bija pirmais numurs.

Pusfinālā viņiem būs tikšanās ar britiem Artūru Feriju un Fēliksu Džilu, kuri izlikti ar septīto numuru.

Savukārt junioru dubultspēļu turnīrā meitenēm ceturtdaļfinālā ar pirmo numuru izliktās Kamilla Bartone no Latvijas un čehiete Linda Fruhvirtova ar 6-1, 7-5 pārspēja čehieti Lindu Noskovu un krievieti Oksanu Seļehmetjevu, kurām ticis sestais numurs, iekļūstot pusfinālā.

Pusfinālā viņām pretī stāsies filipīniete Aleksandra Eala un indonēziete Priska Madelīna Nugroho, kurām ir ceturtais numurs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!